Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie szukam kogoś, kto pomoże mi zdiagnozować problem z ABS/ASC, kontrolki się świecą, w.w. systemy nie działają.

Byłem w Mobil Klimacie i tam nie udało im się połączyć z komputerem w celu zdiagnozowania usterki.

Znacie kogoś na śląsku co ogarnie temat?

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, poszukuję sprawdzony warsztat na terenie śląska lub Krakowa, który podejmie się wymiany rozrzadu w N47D20A. Oczywiście z doświadczeniem w tym zakresie :)

Co mozecie polecić?

Dzwoniłem do:

M-auto - zaproponowali 4000zł

Mobil Klimat (Pan Krystian) wycenił usługę na 5000zł

Proszę o poradę :)

Opublikowano
Polecacie jakiś zakład gdzie zrobię serwis i nabicie klimy w okolicach Katowic?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, poszukuję sprawdzony warsztat na terenie śląska lub Krakowa, który podejmie się wymiany rozrzadu w N47D20A. Oczywiście z doświadczeniem w tym zakresie :)

Co mozecie polecić?

Dzwoniłem do:

M-auto - zaproponowali 4000zł

Mobil Klimat (Pan Krystian) wycenił usługę na 5000zł

Proszę o poradę :)

Zadzwon do Piorkowskiego z Wojkowic.

Opublikowano

Panowie może coś więcej o tym warsztacie BMW na żeliwnej ?

Wtyczkę do e36 w celu podpięcia pod komputer mają ? bo ostatnio byłem na roździeńskiego w m-auto bodajże i nie mają... wielki serwis bmw...

Musiałem jechać do Krystiana na warszawską, wszystko sprawnie i okej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze niebylem na Zeliwnej ale moze podjade na mala robote.Podobno to byli mechanicy BM Cars.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Podobno to byli mechanicy BM Cars.

Zgadza się.

Byłem dwa razy. Do kompa podłączali, więc z e36 też pewnie nie będzie problemu. O rozrząd również można zapytać.

Dla mnie sprawdzeni i profesjonalni, tak więc polecam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Byłem dwa razy. Do kompa podłączali, więc z e36 też pewnie nie będzie problemu. O rozrząd również można zapytać.

Dla mnie sprawdzeni i profesjonalni, tak więc polecam.

Tez bylem na wimianie oleju w skrzynce rozdzielczej, wszystko poszlo gladko.Panowie zaczynaj na nowym miejscu a znani z BM Cars.

Opublikowano
Nie ślędzę tematu na bieżąco, pewnie 100 razy było pisane, ale kto mi w okolicach Katowic zrobi update nawigacji, konkretnie do E71 i ile to mniej więcej kosztuje?
Opublikowano

Pewnie Sławek chce sobie wgrać nowe mapy :D

Ja też chcę nowe, mam jeszcze od nowości, z 2012.

Sławek, ja się wstępnie umówiłem z Dziqsem, był na spocie w Ikei, ale czekam na wersję 2-2014, bo wersja 1-2014 ponoć nie jest rewelacyjna.

Opublikowano
Tak, o nowe mapy chodzi. W zasadzie widziałem na Allegro są oryginalne DVD z aktualizacją po 400zł, to sobie można samemu wgrać? W ASO chcą bodajże 1000 czy 1200 za aktualizację, z czego połowa to robocizna :D A ja czekać na żadne nowe nie chce, mi by wystarczyło tylko raz podjechać, dowiedzieć się jak to się robi i potem sobie mogę z internetu ściągać.
Opublikowano

Możecie polecić w Katowicach/okolicach Katowic warsztat, który sprawdzi mi co się dzieje z moją pompą vp44 (najprawdopodobniej do wymiany tylko czujnik obrotów na pompie), wyciągnie i zregeneruje wtrysk sterujący?

Z góry dziękuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możecie polecić w Katowicach/okolicach Katowic warsztat, który sprawdzi mi co się dzieje z moją pompą vp44 (najprawdopodobniej do wymiany tylko czujnik obrotów na pompie), wyciągnie i zregeneruje wtrysk sterujący?

Z góry dziękuję.

Piorkowski wojkowice

Opublikowano
Przeczytałem opinie o warsztacie w Wojkowicach i za nic w świecie nie oddam tam samochodu. Nie chce mieć zrobionego BMW na odpieprz. To nie Fiat. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzie to wyczytales takie zle opinie? o ile wiem to jedyny serwis nieutoryzowany on line.Ja przetestowalem wiele serwisow i korzystam z Piorkowskiego lub Bendera.A napewno piorkowski ma najlepszego elektronika.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Usuwanie wgniotek bez lakierowania.

Gdyby ktoś potrzebował to polecam:

Usuwanie Wgnieceń BEZ Lakierowania DOUTEIL-WALCZAK Sp zo.o.

Grażyńskiego 12

43-300 Bielsko-Biała

Byłem dzisiaj i :shock: Miałem na tylnych drzwiach i błotniku typowe wgniotki parkingowe po wieśniakach co dla zasady muszą na pustym parkingu zaparkować obok na żyletkę. :duh: . Pojechałem bardziej z ciekawości co mi powie spec i czy nie będzie rozbierania itd. 20 min, a efekt że mi dosłownie kopara opadła. Nie potrafię teraz nawet określić w którym miejscu były te wgniotki bo dosłownie nie ma śladu. Sam właściciel bardzo miły człowiek, a najważniejsze, że rozumie ludzi dla których blacha na aucie ma być jak prześcieradło na pryczy kota w wojsku. ;) /bez zmarszczek :mrgreen: /

Opublikowano
Gdzie to wyczytales takie zle opinie? o ile wiem to jedyny serwis nieutoryzowany on line.Ja przetestowalem wiele serwisow i korzystam z Piorkowskiego lub Bendera.A napewno piorkowski ma najlepszego elektronika.

Co do Piórkowskiego równiez słyszałem duzo negatywnych opinii.Złe podejscie do klienta,i czesto przetrzepane schowki w autach przez młodych pomocników.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Usuwanie wgniotek bez lakierowania.

Gdyby ktoś potrzebował to polecam:

Usuwanie Wgnieceń BEZ Lakierowania DOUTEIL-WALCZAK Sp zo.o.

Grażyńskiego 12

43-300 Bielsko-Biała

Również polecam, kiedyś korzystałem po akcji z jakimś matołem, który wgniótł mi lekko klapę na parkingu - efekt rewelacyjny, całość zajęła może 30 minut, a po wgniotce nie pozostało śladu :cool2:

Opublikowano

A ja mam "swojego" speca od wgniotek w Tychach. Jeśli ktoś chciałby skorzystać, to mogę przesłać namiar na priv.

Macher niesamowity, pracuje w fabryce w Tychach, a po godzinach jeździ też do Sikory. Tyle, że lepiej podjechać bezpośrednio do niego. Pewnie ze 3x taniej :wink: