Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WItam mam może dość nie typowe pytanie, otóż kilka dni temu kupiłem 850i z 1991 wymaga ona sporo kosmetyki ale nie o to mi chodzi. Stoi ona na falgach z M5 E34 (17") ale chciałbym założyć 18"ki z E39 z oponami 235/40/18 i w związku z tym pytam jak to zniesie zawieszenie 8ki? Dodam że mam DSC na przód i tył (nie wiem czy to coś zmienia ale wolę to napisać jakby...). Prosze o rady.

If BMW is a relligion M5 would be a mesiah

http://picasaweb.google.com/napi1982/MojeBeemeczki

Opublikowano
Dodam że mam DSC

A co to jest???

z przodu i z tyłu te same laczki 235 szerokości?

Mozna jeździć ale to nie bedzie wygladalo. Felgi na osiem musza byc staggered, czyli z tyłu szersze niz z przodu inaczej tył chowa sie w błotniku - wiocha. Poza tym koła z e39 maja wieksze et niz te z e31.

Opublikowano

Koledze zapewne chodzi o EDC, a nie DSC. Zawieszeniem nie przejmuj sie, nic mu nie bedzie.

235mm z tylu to stanowczo za malo, domyslam sie ze felga to 8 cali. Tak zeby to jakos wygladalo polecam minimum 9 cali z opona 275 lub felgi 10 cali i opony 255 - 285mm.

Opublikowano
tak chodziło mi o EDC sorka za przejęzyczenie, tak chodziło mi o felgi 8cali ale skoro mówicie że nie to nic poszukam jakiś innych felg chyba że dam do renowacji te co sa teraz bo one z przodu mają 8cali a z tyłu 10 cali, myślałem że takie uklady tylko w mercedesie robią. Dzięki za porady napewno się zastosuję. Pozdrawiam :D

If BMW is a relligion M5 would be a mesiah

http://picasaweb.google.com/napi1982/MojeBeemeczki

Opublikowano
te co sa teraz bo one z przodu mają 8cali a z tyłu 10 cali

Wrzuc fotke felg jakie masz, bo jestem w fazie poszukiwania takich 10 calowek.

Opublikowano
Nie chcesz wkleic fotek, to podpowiedz jaki masz kolor auta :mrgreen: Wtedy przedstawie Ci kilka propozycji z moich rozleglych zbiorow i byc moze trafie Twoje auto :mrgreen: