Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtam. Cos zlego sie stalo z moim bmw. do teraz wszystko bylo ok(oprocz zacietego zamka w 1 drzwiach:)) ale jakis tydzien temu jak po nocce odpalilem auto, nie zgasly kontrolki abs'u i trakcji, i tak juz jej zostalo do dzis. co moglo sie zepsuc i gdzie mozna szukac przyczyny??

z gory dzieki za odpowiedz

Opublikowano

A ja mam czujniki sprawne i do tej pory nie wiem co w trawie piszczy, jezdze bez... mam e32. Sprawdzili mi czujniki i pompe. Zamowilem wiec sterownik. Ale albo jest uszkodzony, albo hm... wina jeszcze lezy gdzie indziej.

Pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

Ja miałem problem z ABS w E23 z 1980 roku (jeden z pierwszych ABS'ów)

Też pewnego dnia kontrolka nie zgasła. Zmieniłem czujniki (używki ale sprawne) - nic. Zmieniłem kompa - nic, zmieniłem, pompe nic.

Po miesiącu grzebałem w aucie (inna naprawa) i znalazłem przetarta wiązkę, nie wiadomo od czego. Zaizolowałem.

Odpaliłem auto, a tu magia ABS znowu działa :D

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano
Podłączenie do komputera powinno zdiagnozować co padło i to precyzyjnie w zależności od rodzaju oprogramowania. W przypadku interfejsów radzę kilka razy sprawdzić bo mogą pokazywać głupoty.