Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz sprawa ma sie tak

tankuje na full wjezdzam na autostrade wlanczam tempomat i sobie jade , az w baku jest kolo 15 litrow

wowczas auto staje z powodu braku paliwa !!!!!

gdy tankuje auto na full i jezdze po miescie auto tankuje gdy swieci rezerwa i jest OK !!! (czyli jakies 5 litrów??)

od czego to zalezy ????? niemam zielonego pojecia

dodam ze mam TDS-a

Opublikowano

Dziwne, ze dzieje ci sie to przy roznych poziomach paliwa, ale mimo wszystko sprawdz najpierw pompke paliwa znajdujaca sie w baku. Objawy jej uszkodzenia to gasniecie silnika przy niskim poziomie paliwa i klopoty z odpalaniem, gdy jest malo paliwa.

To typowa awaria. Koszt nowej pompki to ok 350zl.

Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.
Opublikowano
Otoz sprawa ma sie tak

tankuje na full wjezdzam na autostrade wlanczam tempomat i sobie jade , az w baku jest kolo 15 litrow

wowczas auto staje z powodu braku paliwa !!!!!

gdy tankuje auto na full i jezdze po miescie auto tankuje gdy swieci rezerwa i jest OK !!! (czyli jakies 5 litrów??)

od czego to zalezy ????? niemam zielonego pojecia

dodam ze mam TDS-a

Spróbuj jak będziesz jechał na autostradzie i paliwo zejdzie do poziomu poniżej połowy zatrzymaj samochód i otwórz wlew paliwa jak usłyszysz "sykk" przy otwieraniu to masz zapowietrzony bak, odpowietrznik sie zapchał, i jak otworzysz i go odpowietrzysz to poziom paliwa na zegarach powinien wskazywać tyle ile jest, nie mówię że to na 100%, ale spróbuj ja tak miałem w e46

Opublikowano

dodam ze czest np jak tankuje to "wybija mi pistolet " pomimo tego ze w baku jest 20l !!!! ale to nie zawsze

teraz dolalem paliwa jest ponad 30l i auta zapala i gasnie hmmm

POMOCY !!!

Opublikowano

Twój opis chyba jednak wskazuje na pompe paliwa w zbiorniku. Zbiornik masz dwugrodziowy i własnie w tej drugiej grodzi jest ok 15 litrów pojemności. Jadąc po autostradzie masz spokojna jazdę i nie przelewa Ci się nic do pierwszej grodzi. po mieście sprawa ma się znacznie inaczej - hamowanie, przyspieszanie, ciasne zakręty.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Masz zepsuta elektryczna pape paliwa w baku pod tylnymi siedzeniami. Ja mialem identyczny objaw. Nowa Siemensa 318 PLN w Intercarsie i problem zniknal.