Skocz do zawartości

Ksiazka serwisowa bentley-a

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest moze ktos z poznania lub w-wy w posiadaniu ksiązki serwisowej Bentley-a lub Hayes-a (w jezyku angielskim)? Jesli tak bardzo prosze o kontakt na priva [email protected].

A moze da sie ja kupic w polsce? Szlag mnie trafia jak z kazdą pierdoła mam oddawać auto do pseudo-mechaników co wiecej spieprza niz naprawią albo naciągają na jak najdrozsze usługi i nawet z głupiej wymiany termostatu robią poważną i problematyczną naprawe... :x

Zbir
Opublikowano
Też bym kupił, niestety w oryginale do E32 kosztuje jakieś 100 USD :oops:
Opublikowano

Bardzo prosze :arrow: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0837603269/qid=1101848998/sr=1-3/ref=sr_1_3/002-5616608-0384847?v=glance&s=books

Tutaj masz książeczke o E36 do ceny dolicz ok 8 $ za przesyłkę normalną, płatność raczej tylko karta np. VISA, nie wiem czy Intelligo też można zapłacić....

Przesyłka dotrze do ciebie do 2 tygodni...( ja dostałem za 9 dni )

Przy dzisiejszym kursie dolara zapłacisz ok 200 PLN.

Książka ma 720 stron tekstu + zdjęcia i rysunki oraz 250 stron schematów elektrycznych.

Opisane są amerykańskie wersje samochodów a nie europejskie ( co nie ma specjalnie znaczenia.... bo różnice są w detalach )

Nie ma opisu silnika M40 !! ten można znaleźć w polskim tłumaczeniu ksiązki o E30.

Opublikowano

200 PLN? troske siana.. musze to przemyslec.. choc moze dzieki niej juz teraz bym zaoszczedzil taką wlasnie kwote - moje obawy z pierwszego postu wlasnie sie potwierdzily - dopiero co wyjechałem od mechanika, ktory mi wymieniał termostat - oczywiscie pękła mu w trakcie roboty obudowa termostatu i swieżo nalany płyn chłodniczy spłynał po brudnym silniku do miski którą sobie tam przezornie podłożył.

co do płynu to koncentrat BMW wymieszał ze zwykłą kranówą (niby "odżelazowioną" ale moge mu wierzyc tylko na słowo) w proporcjach niby 1 do 1 choc tez nie wiem ile w tym prawdy....

Obudowe pospawał (tylko czy bedzie trzymać???) a jakbym mu nie patrzył na łapy to pewnie by mi nalał spowrotem tego płynu, który spłynał wcześniej po brudnym silniku. na szczeście go pilnowałem i musiał nalać swieżego...

i oddaj takiemu mechanikowi auto... brak słów :evil:

Acha i nie był to przypadkowy "pan zdzisiu" tylko normalny warsztat w w-wie nawet podobno specjalizujący sie w BMW...

A wogole co Wy myslicie mozna płyn chłodniczy mieszać z kranówą czy nie - tylko z wodą destylowana? jak wy robicie?

Zbir
Opublikowano

Panowie... acha i panie !

Mam propozycje, moze byc do odrzucenia.

Bardzo chetnie sie z kims zrzuce na te ksiazke. Tez na nia poluje a jednak nie znalazlem taniej niz za 70$.

Przy odpowiednim stosunku wkladu moge sie zgdzic ze ja sobie skseruje a orginal zatrzyma druga strona, lub odwrotnie.

Mozna by ja wogole walnac na PDF i puszczac dalej w obieg. takie male piractwo

Pozdrawiam

REmol

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
tylko komu by sie chciało kserowac czy skanowac prawie 1000 stron... ale jesli znalazlby sie ochotnik to chetnie sie tez doloze do tego interesu...
Zbir
Opublikowano
tylko komu by sie chciało kserowac czy skanowac prawie 1000 stron... ale jesli znalazlby sie ochotnik to chetnie sie tez doloze do tego interesu...

Ja tam nie widze przeciwwskazan, taka ksiazka to jak niezbednik, ale... ja nie doczytalem i do e36 mozna znalez naprawde tanio ok 30 $ jak znajde tego linka to podesle. Natomiast ja szukalem do e32 ewentualnie e38 a te sa juz drozsze ok 70 $ w najtanszym przypadku.

Pozdro

REmol

REMOL

______

o/_______\o

(Oo=00=oO)

[] =****= []

Opublikowano
nie doczytalem i do e36 mozna znalez naprawde tanio ok 30 $ jak znajde tego linka to podesle.

moze chodzi Ci o Haynes-a - w linku od Johny-ego jest info ze mozna go kupić w pakiecie razem z Bentley-em za 64$. Osobno kosztuje ok. 21$. Ale podobno Bentley jest lepszy.

To widze ze trzech chetnych juz jest - jesli ktos jeszcze by sie pisał na te ksiązke niech da znac na priv-a [email protected] (zeby nie propagować takic rzeczy na forum... :wink: )

Zbir
Opublikowano
Mam Hanynes-a 112 MB i są dane wielu aut (nie tylko BMW). Nie posiadam nie stety serwera, na publicznym się nie zmieści. Ściągnąłem przez eMule. Myślę że jak ktoś by dysponował serwerem to moge mu to podesłać, ewentualnie chętnym moge przesłać przez GG, ale to chwilę potrwa.