Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam BMW 735 - rzędowa 6 i mam problem z obrotami silnika, otóż pojechałem do sklepu i po powrocie normalnie odpalił , ale po dodaniu gazu mi zgasł i zauważyłem że jak dodam gaz na wolnych obrotach to tak jakby na wszystkie gary nie chodził , ale na wolnych bez gazu obroty nie falują silnik normalnie chodzi jak i wracając do domu też normalnie na obroty się wkręca .Problem tylko jak stoję i dodam nagle gazu.Co to może być?? Czy to świece się kończą ??

BMW NIE POSIADA GAZU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
Witam. Ciekawy przypadek. U mnie jest akurat na odwrót, tzn. wolne obroty koszmar (przerywa i cały sie trzęsie) ale im wyżej tym lepiej. Posiadasz może EML?
7-er Fahrer
Opublikowano
Chyba mam bo idą jakieś tam wtyczki.Ale świece już wymieniłem tylko coś mi nie pasuje z tym silnikiem , mam wrażenie jakby coś stukało pod pokrywą zaworów .Po wymianie obroty są na 800 obr/min nic nie faluje jak i przed wymianą świec tylko na razie się nie dusi reaguje na gaz ,w innym poście znalazłem o regulacji luzów zaworowych myślałem że bmw ma hydraulicznie regulowane zawory -to jak je regulować?Wymieniałem olej u mechanika i wlał mi tylko 5 litrów oleju do silnika bo mówił że więcej nie leje bo jest nie czytelna miarka oleju (myślałem że wchodzi 6 litrów do rzędowej szóstki).Może te stuki są za niskim poziomem oleju albo naprawdę muszę wyregulować luz zaworowy :mad2: Nadmieniam że nie mam gazu i silnik naprawdę chodzi równo i się zwija .Proszę o wskazówki :?:
Opublikowano
Oliwki wchodzi 5.75 litra, a zawory reguluję się na zimnym silniku 0.30 dolot i 0.30 wydech. Może stukać z powodu niedoboru oleju.
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano

Dzięki pytam się o regulację zaworów gdyż kiedyś u ojca jakiś mechanik regulował w Fordzie Escorcie , a tam są regulowane zawory hydraulicznie i nakrętki dźwigienek zaworów są samokątrujące i jak je ruszył to się ciągle odkręcały .Więc mam pytanie czy jeżeli się zacznie regulować luz zaworowy w BMW to nie będą się nakrętki luzowały?? i czy jest tak napisane w instrukcji

której oczywiście nie posiadam?