Skocz do zawartości

[E34] - Poszukiwany pirat ktory okaleczyl moja perelke....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Może nie jest to odpowiednie miejsce, ale nie bardzo mi przychodzi do glowy gdzie to moge napisac...

Otóż pare dni temu, ok. 12 w nocy na stacji benzynowej Lotos w Serocku pozostawiłem na parkingu moją zieloną e34 525i. Trwało to może z 10 minut (małe zakupy, nawet nie tankowałem). Pech chciał że własnie w tym czasie ktoś usilnie próbował zająć właśnie to miejsce parkingowe na którym pozostawiłem swoją bunie.. Pacjent zawalił prawym tylnim rogiem w mój lewy przedni..... i ... zwiał... :/ Usłyszałem tylko pisk opon...

Skutkiem są: porysowany zderzak, lampa powyrywana z zaczepów, kierunkowskaz tak samo... gril połamany i co najgorsze: wgnieciona maska..

Może nic wielkiego, ale najbardziej wkurzył mnie fakt że koleś dał dyla...

Co jeszcze ciekawsze, pracownicy stacji podejrzewają, iż 2 kolesi w tym samochodzie nie miało kierowcy a 3 raz byli na stacji żeby SIEBIE zatankować....

Dlatego zwracam się z prośbą, jak by ktoś kojarzył bordową lagune na WA 3**57 ... był bym bardzo wdzięczny za podanie namiarów na kolesia...

Sprawa i tak sierowana jest do sądu, więc myśle ze mam szanse odzyskać

kase za naprawe... Ale to może potrwać nawet 2 miechy... a chciałbym naprawić moją bunie nieco szybciej....

Swoją drogą, orientuje się może ktoś jak wygląda postępowanie w takim przypadku? Zaznaczam iż mam świadka i numery. Wg. Policji, numery zgadzają się z marką samochodu... (zdaje się ze to 3 litrowa lagunka...).

Jak by ktoś miał jakiś pomysł lub sugestie... bardzo bym prosił o info...

Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano
Trzeba było od razu wezwać Policje. Jeśli był-jest świadek ewentualnie nagranie z monitoringu stacji większość je ma. Może udałoby się załatwić sprawę na gorąco ale tylko może bo mieszkamy gdzie mieszkamy :wink:
Opublikowano
Policje wezwalem odrazu... Swiadek jest, a nagrania z kamer nie ma.. bo kamer brak na tej stacji... :/ Policja przyjechała, pozniej na komendzie zlozylem powiadomienie... A teraz czekam na rozwój sprawy...
Auto Klinika nieautoryzowany serwis BMW - Warszawa Bialołęka: Danusi 6: 503 520 220 | 503 520 320 http://www.aklinika.pl
Opublikowano

Serdecznie współczuję!

Gdyby Policja wzięła się na poważnie do roboty, to ustalenie właściciela auta zajęłoby im chwilkę. Nie sądzę, żeby było dużo bordowych lagun o numerach WA 3**57, pewnie jest tylko jedna.

Mam więc nadzieję, że może jednak ustalą czyje to auto. Ustalenie kto nim wtedy jechał i kogo pociągnąć do odpowiedzialności to już osobna historia.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano

Misie kochane...ustalic moze i mozna i pewnie to problemem nie jest...i nie wincie policji za to jak jest...tylko politykow...i prawo jakie jest ustalone.....Takie sprawdzenie w bazie KSIP - Krajowa Siec Informacji policyyjnej , i CEPiK - centralna ewidencja pojazdow i kierowcow.Mozliwoci sa....ale to wszystko musi byc udokumentowane...Musi byc podstawa faktyczna i prawna....Sam robilem w drogowce , teraz jestem w innym pionie. Takie numery z stluczeniem sie po parkingach i uciekaniem jest mnostwo najczesciej wszystko jest przedawniane... nie ma sprawcy i nie ma kasy...KAzdy moze sie zawsze wytlumaczyc ze pozyczyl kumplowi samochod...- A gdzie jest qmpel? a wyjechal do anglii ..a jak sie nazywa...= a Ahmudzin Telawiw -.. i jest obywatelem Algierii ;) i sprawa sie konczy....BO DO DUPY MAMY PRAWO... Powinno byc napisane ze pojazdem moze sie poruszac ten , ten i ten......wtedy byloby jasne kto prowadzil i kto bierze odpowiedzialnosc..>A u nas malokto wogole przestrzega prowadzenia pojazdu (branych w leasing) tam tez jest wyznaczone kto moze jezdzic ...potem sa problemy....Ludzie zaczna myslec sami , potem politycy....i moze kraj wyjdzie z tej dziury prawniczej w ktorej siedzi....

Szczerze , chcialbym sie mylic...ale watpie ze odzyskasz kase - chyba ze ten ziomuś z laguny sie przyzna....Zycze powodzenia...I nie obwiniaj za to Policji....

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Takie ustalenie w KSIP może zająć nawet kilka godzin hehe jeśli udało by się ustalić właściciela pojazdu i udowodnić że jego pojazd nie żaden inny uszkodził pojazd Detter-owi to koszty naprawy idą z OC.
Opublikowano
Policje wezwalem odrazu... Swiadek jest, a nagrania z kamer nie ma.. bo kamer brak na tej stacji... :/ Policja przyjechała, pozniej na komendzie zlozylem powiadomienie... A teraz czekam na rozwój sprawy...

Nie ma kamer :norty: Gdzie ta stacja sie znajduje ?:)

Opublikowano
jezeli ktoś pozyczył samochód koledze to właściciel pojazdu wskazuje kierującego , a jezeli nie to są koszty właściciela pojazdu .policja zawsze tak robi jak szuka winnego wykroczenia drogowego , albo jak mają fotke .pozdrawiam
Opublikowano
jeromer Zgadza sie.Zaplacilem mandat z fotki.Prowadzilem auto zony.Mowisz kto popelnil wykroczenie albo placisz i (chyba)tracisz punkty.Jesli chodzi o wypadki placi ubezpieczenie samochodu.Ubezpiecza sie samochod a nie kierowce.

Pozdrawiam faraon72

aujourd'hui, demain, toujours BMW

http://images29.fotosik.pl/57/241caa6004072ad7.jpg

Zobacz moja Bunie http://bmw5er.pl/viewtopic.php?t=223

Opublikowano
Nie ma kamer :norty: Gdzie ta stacja sie znajduje ?:)

Jadac od Warszawy, to jest po prawej stronie zaraz za Serockiem, stacja Lotos... W sumie w miare nowa... az zal dupe sciska...

Swoja droga jak pare osób zawinie się nie płacąc za benzynke, myśle ze i w kamery zainwestuja... ;)

Opublikowano
Detter przykra sprawa.Ja wlasnie kilka dni temu odzyskalem swoja bunie.Byla u lakiernika po podobnej historii.Tyle ze ja dorwalem zbiega i to tylko dzieki zyczliwym przechodniom :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: Oby wiecej takich co nie odwracaja sie udajac ze nic nie widzieli.Do mnie zgosilo sie trzech z numerami "smiecia"ktory uciekl po tym jak mi uszkodzil auto.Jesli bede kiedys w takiej sytuacji wiem jak skorzystam z aparatu w moim telefonie.Co i Wam polecam. :cool2:

Pozdrawiam faraon72

aujourd'hui, demain, toujours BMW

http://images29.fotosik.pl/57/241caa6004072ad7.jpg

Zobacz moja Bunie http://bmw5er.pl/viewtopic.php?t=223

Opublikowano

Faraon: Ciesze sie ze Tobie sie udało... Ja musialem na troche wyjechac (jak mi brakuje mojej buni... szczególnie w trasie.. :( ), ale juz jestem w domu i biore sie za szukanie... mam nadzieje ze namierzę gościa...

A jeszcze wracając do tematu zbiegów: Ostatnio na jakimś małym parkingu z którego próbowałem wyjechać (moja bunia raczej bym sie nie zmieścił bo było tak ciasno), na samym zakręcie musiuałem się zmieścić między audi a3 a piękną e65 na niemieckich numerach.. Było ciasno, ale przejechałem na centymetry. Jednak ktoś przede mną zdecydowanie gorzej wypadł... i zostawił w beemce pięknie skasowane lewe drzwi (przód + tył)... Oczywiście sprawcy ani właściciela nigdzie nie było... Ale nie wiem jak bardzo ten niemiec musiał sie wku****.... :/

Az zal pomysleć, ze ludzie potrafią być tak wredni...

Opublikowano
Faraon: Ciesze sie ze Tobie sie udało... Ja musialem na troche wyjechac (jak mi brakuje mojej buni... szczególnie w trasie.. :( ), ale juz jestem w domu i biore sie za szukanie... mam nadzieje ze namierzę gościa...

A jeszcze wracając do tematu zbiegów: Ostatnio na jakimś małym parkingu z którego próbowałem wyjechać (moja bunia raczej bym sie nie zmieścił bo było tak ciasno), na samym zakręcie musiuałem się zmieścić między audi a3 a piękną e65 na niemieckich numerach.. Było ciasno, ale przejechałem na centymetry. Jednak ktoś przede mną zdecydowanie gorzej wypadł... i zostawił w beemce pięknie skasowane lewe drzwi (przód + tył)... Oczywiście sprawcy ani właściciela nigdzie nie było... Ale nie wiem jak bardzo ten niemiec musiał sie wku****.... :/

Az zal pomysleć, ze ludzie potrafią być tak wredni...

Stary mi ze 3 lata temu pierd.... gnój malczakiem wbił się w drzwi na Szwedzkiej i dał dyla tylne drzwi + błotnik do roboty Polsza

Opublikowano
My tez pojechalismy na wakacje bunia zony.Dodam tylko ze mam 193 cm wzrostu i waze 97kg. :norty: Lubie wygode i wole moja piatke zwlaszcze na trasie 850km.

No i????????

Opublikowano
To znaczy ze tez musialem zostawic swoja bunie do naprawy i to na czas wakacji :mad2:

No to faktycznie ból, nie zrozumiałem bo pisałeś o żonie i swoich gabarytach

Opublikowano

mi z 4 lata temu jak miałem e30 to nad zalewem w nocy ktoś urwał prwae lusterko, powybijał lampy tylnie i obrysł chyba gwoździem całe auto prócz dach, od maski chyba zaczynał bo rysa taka głęboka, że głowa mała.

Pojechałem prosto na policje, spisali wszystko, a za jakieś 6m-cy pismo otrzymałem, że sprawa została wrzucona do archiwum z powodu nie wykrycia sprawcy... :mad2: :duh: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Autko sam musiałem naprawiać, a koszt był nie mały 3500zł :doh:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
mi z 4 lata temu jak miałem e30 to nad zalewem w nocy ktoś urwał prwae lusterko, powybijał lampy tylnie i obrysł chyba gwoździem całe auto prócz dach, od maski chyba zaczynał bo rysa taka głęboka, że głowa mała.

Pojechałem prosto na policje, spisali wszystko, a za jakieś 6m-cy pismo otrzymałem, że sprawa została wrzucona do archiwum z powodu nie wykrycia sprawcy... :mad2: :duh: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Autko sam musiałem naprawiać, a koszt był nie mały 3500zł :doh:

Miałem dokładnie to samo +dach AC się jednak przydaje w tym kraju

Opublikowano
Jak juz mamy miejsce zeby sie pozalic to tak mi zalatwili Pajero.Policja oczywiscie..................sprawe.Sami wiecie :mad2: :mad2: :mad2:

To ja poweim tyle w marcu 06 wziąłem e 67 /salon/ i już kogoś bolało bo mama pajączka /raczej pająka/ na tylnym prawym kloszu