Skocz do zawartości

stukania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam stukanie w przednich kolach ale tylko przy jezdzie po wybojach i wystepuja tez drgania na kiwerownicy podczas chamowania i niestety nie moge dojsc co to jest
Opublikowano
Stukanie na dołkach wygląda mi na amorki, drgania przy hamowaniu mogą świadczyć o powichrowanych tarczach
Opublikowano
  • Autor
amorki mam nowki i tarcze tak samo
Opublikowano

Tuleje wachacza..nie pamietam jak to się pisze ale wymawia sie Simerblocki...coś takiego..

Nie wiem jak w bimmach(jeszcze nie robiłem w swojej zawieszenia) ale to zazwyczaj dolega samochodom przy takic h objawach....

Edytowane przez bono20002

Opublikowano
Łączniki stabilizatora i gumy na stabilizatorze
Opublikowano
  • Autor
laczniki tez wymienilem na nowe widac moze to te gumy
Opublikowano

WYmień górne wahacze. Nic nie będzie stukać.

Pozdrawiam :dance:

Żyj z pasją !
Opublikowano
witam.mam stukanie w przednich kolach ale tylko przy jezdzie po wybojach i wystepuja tez drgania na kiwerownicy podczas chamowania i niestety nie moge dojsc co to jest

Rozbieram zawieszenie mojej E36 średnio raz na miesiąc więc mogę powiedzieć co w pierwszej kolejności stuka oraz co może powodować drgania kierownicy:

1. zużyte klocki/tarcze - powstaje luz niemożliwy do zredukowania dociskami w zacisku

2. łączniki stabilizatora, + ewentualnie gumy

3. drążki reakcyjne, sama maglownica lub tzw. jabłuszka

4. krzywe tarcze hamulcowe.

5. no i może na końcu amorki, chociaż wątpie.. Auta chyba nie dałoby się normalnie prowadzić przy tak zniszczonym amortyzatorze.

no i zawsze może to być odkręcony/poluzowany plastik który na wybojach odskakuje i stuka... :-)

Sugestie: wjedz na szarpak i wyszarp auto, dodatkowo DOKŁADNIE obejżyj SAM z latarką wszystkie gumy i elementy nośne.

Opublikowano
  • Autor
a co to za plastik?bylem na przegladzie mam luzy na sworzniu gora dol w wachaczu