Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam stukanie w przednich kolach ale tylko przy jezdzie po wybojach i wystepuja tez drgania na kiwerownicy podczas chamowania i niestety nie moge dojsc co to jest
Opublikowano
witam.mam stukanie w przednich kolach ale tylko przy jezdzie po wybojach i wystepuja tez drgania na kiwerownicy podczas chamowania i niestety nie moge dojsc co to jest

Rozbieram zawieszenie mojej E36 średnio raz na miesiąc więc mogę powiedzieć co w pierwszej kolejności stuka oraz co może powodować drgania kierownicy:

1. zużyte klocki/tarcze - powstaje luz niemożliwy do zredukowania dociskami w zacisku

2. łączniki stabilizatora, + ewentualnie gumy

3. drążki reakcyjne, sama maglownica lub tzw. jabłuszka

4. krzywe tarcze hamulcowe.

5. no i może na końcu amorki, chociaż wątpie.. Auta chyba nie dałoby się normalnie prowadzić przy tak zniszczonym amortyzatorze.

no i zawsze może to być odkręcony/poluzowany plastik który na wybojach odskakuje i stuka... :-)

Sugestie: wjedz na szarpak i wyszarp auto, dodatkowo DOKŁADNIE obejżyj SAM z latarką wszystkie gumy i elementy nośne.