Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj rano wstałem i tak mysl mnie tknela:

Ile jest teraz warty moj samochód.

Prosze o opinie o jego wartosci rynkowej - pytam sie gdyz wybor jest bardzo maly wiec traktuje go jako rarytasek

a więc tak

540i v8 4400 manual 6 biegow

rocznik 09.98

przebieg 195000 km

jestem 2 włascicielem w Polsce ( 3 włascicielem w ogole)

poprzedni własciciel był sprowadzajacym - miał to auto okolo 6 lat

auto sprowadzone z Szwajcarii jako 3 latek z przebiegiem 98 tys. km

oczywiscie wszystkie dokumenty ( brief inne takie smiecie)

komplet kluczykow - mam 4 jezeli to ni ekomplet niech ktos mnie poprawi

sprowadzone jako stukniete w tylek - jako ze jestem perfekcjonista zrobiłem cały kufer od nowa na perfect :lol: :lol: :lol: :lol:

Wyposażenie

kolor: ciemny granat perła - to taki dziwny kolor ktory w rozny porach dnia zmienia kolor od grafitowego fioletu do prawie czarnego

chyba wersja inidividual

Xenon

roleta elektryczna na tylnia szybe

radio business cd iles tam glosnikow nie wiem, zmieniarka, wzmacniacz fabrycznie

poduszek nie wiem ile ale pewnie 8

szyby wszystkie przyciemnianie fabrycznie :lol: :lol: :lol: na granat

podgrzewanie foteli

klimatronik

parktronik ( aktualnie nie działa - padniety jeden czujnik - nie mialem czasu aby sie zebrac i naprawic)

skora symbol [188] Atlantis niebieska - za chwile oddaje do renowacji dwa przednie fotele - nie sa zniszczone ale lepiej dmuchac na zimnie

tylnia kanapa praktycznie nigdy nie uzywana - poprzedni wlasciciel jest bezdzietny wiec tylna kanapa lezala odlogiem

pelna elektryka

skorzana kierownica ze znaczkiem M i galka zreszta tez - nie wiem czy to standard

czujnik deszczu

fotochromy w lusterkach

zamontowany BBS - czyli ta blokada na hamulce

felgi aluminiowe 17 - oryginalne plus komplet opon zimowych tez 17

Teraz troche o tym co ja zrobilem w samochodzie:

- samochod został pomalowany cały od nowa - przy okazji robienia kufra. Stwierdzilem ze skoro ma stac nie zaszkodzi zrobic wiecej i odnowic furke.

Zostały pozabezpieczany wszystkie nadkola a takze antykoryzjnie progi i cale podwozie

Pomalowane od nowa wycieraczki i wszystkie silowniki

Wymienilem sobie z prozdu klosze na nowe, z tylu lampy na bialy kierunkowskaz, kiernukowskazy na biale, nowe halogeny,

wymienione wszystkie uszczelki w drzwiach - to sie niestety sypei w BMW na nowe

wymienione wszytskie listwy na progach

wymienione wszytskie znaczki BMW na nowe

dodana listwa na tylna klape oryginal

zmieniony grill na grill od M5 oryginal

w przednim zderzaku mnieniona na nowa atrapa cala tez oryginal ( stwierdzilem ze jak halogeny nowe nie zaszkodzi zmienic atrape)

wymienilem mate w bagazniku - lenistwo nie chcialo mis ie czyscic starej

i schowek tam gdzie akumulator (caly) - jakis podrapany byl

wyprostowane i odmalowane wszystkie felgi

wymienione wszystkie sruby do felg( jakos ich stan nie pasowal mi do swygladu odmalowanych felg :lol: :lol: ) na nowe ( oryginalo BMW)

co dalej z czesci mechanicznych

czerwiec:

napelniona klimatyzacja

wymienione wszystkie filtry : paliwa, powietrza, oleju, pylkowe czy kabinowe jak zwal tak zwal

wymieniony olej w silniku(castrol magnatec) plus do tego militec

ewymieniony olej w skrzyni ( oryginal z bmw)

wymieniony plyn hamulcowy

wymineiony plyn we wspomaganiu

wymieniony olej w moscie

zmienione swiece

wymienione wszytskie tarcze i klocki na nowe oryginaly

wymienione 2 laczniki z przodu i dwie gumy z tylu

wymienione czujniki zuzycia klockow

najblizsze prace :

wymiana czujnika ( 80-100 uzywka) nowego nie kupie bez sensu

renowacja dwoch przednich foteli - wlasnie szukam kogos sensownego pewnie z 500 PLN

Jakies propozycje ceny takiego samochodu?

Jak bede sprzedawał ktos sie pisze ??? :lol: :lol: :lol:

540i '98 6-speed manual individual
Opublikowano

Moim zdaniem Twoje auto jest warte jakieś 30 000 pln. Trzeba pamiętać, że nie jest łatwo znaleźć amatora na taki motor i spalanie, no i że było bite. Ja za swoje rok temu dałem 25 000 pln, ale uważam tę cenę za okazyjną pomimo tego, że kupowałem z ogłoszenia w necie. Mam praktycznie full opcję bez navi i auto nie było bite.

Pozdrawiam

Opublikowano

''

30000 pln

DOBRE

1. 95% BMW bylo gdzies walone. co Ty mytslisz ze ja mam podluznice jak banany - to byla zwykla stluczka gdybym nie napisal - nawet bys si enie domyslil ze cokoliwiek bylo

to tak a propos tego ze 95% BMW bylo walone a 60% wlascicieli nawet o tym nie wie :lol: :lol: :lol:

2. popatrz na ogloszenia i szukaj szukaj szukaj........................................................................................................................................ i szukaj manuala 98 za 30 tys

co z tego ze duzy silnik to 540 ma byc duzy silnik :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: :duh: to ma byc wada to jest zaleta

a tak nawiasem mowaic mialem oferte kupna za 39 000 PLN :lol: :lol: :lol:

odsylam Ci e na niemieckie strony ze swieca takiej szukac :lol: :lol: :lol:

98rocznik 535i za 25 tys na pewno byla niezle przekoszona nie ma takich cen albo 2 razy licznik krecony heehe

Opublikowano

To że skrzynia jest manualna nie znaczy że Twoje auto to jakiś rarytas, Wyposażenie nie za specjalne, auto całe malowanie i bite.

Też myślę max 30tyś. Jeśli auto mialoby chociaż Mpakiet cena była by większa, nie wspominając już o navi.

To co wymieniłeś tzn oleje, klock,i tarcze to przecież typowy serwis auta, wszyscy z nas to robią.

Trzeba pamiętać, że nie jest łatwo znaleźć amatora na taki motor

Mylisz się kolego, te auta sprzedają się bardzo szybko. Warunek to idealny stan, wszyscy wiedzą jak łatwo wejść na minę.

95% BMW bylo gdzies walone

Ja znam więcej aut bezwypadkowych niż powypadkowych (chodzi o auta moich kolegów), nie wiem skąd ta Twoja opinia. Każdy sprzedający rozbite auto powtarza dokładnie to samo zdanie.

a tak nawiasem mowaic mialem oferte kupna za 39 000 PLN

odsylam Ci e na niemieckie strony ze swieca takiej szukac

Jesli wiesz ile warte jest Twoje auto to poco ten temat na forum, chcesz się dowartościować?

Opublikowano

Witam!

Ostatnio byłem na wycenie w ASO.

I się troszkę zdziwiłem :duh: - 23tyś.

A mam auto nie bite (lakier oryginał), navi MK4 z monitorem 16:9, światła po lifcie bi-xenon z przodu i tył oryginalny helli po lifcie, kolor czarny, czarne skóry, automat, felgi też odmalowane na grafit, nowe gumy Pirelli przód i Toyo tył.

I wszystko sprawne.

Myślę, że 30tyś to cena ok.

Pozdro.

Opublikowano
Cena zalezy w dużej mierze przecież od stanu auta zarówno wizualnego jak i technicznego. Jesli mówisz że auto ma na 100% udokumentowany przebieg i o nie dbałeś i stan techniczny jak i wizualny tj lakier itp, nie pozstawiaja nic do zyczenia to nawet jesli robiłeś tył czyli kufer to nie ma nic do rzeczy, bo jak powiesz jak było naprawde ze kupiłes auto z lekkim uderzeniem w tył ale zrobiles cale to potencjalny kupujący będzie to miał za zalete bo bedzie wiedzial przynajmniej co było konkretnie zwlaszcza jak zrobiles foto jak byłi bite. widzę że masz konkretne wyposażenie no i siliczek bajeczka, może faktyznie trzeba znależć amatora, ale tacy tez w koncu są i takie auta tez sie przedają a jak jest w dobrym stanie i konkretne to bardzo szybko byś sprzedał za jakieś 37-38 tysiecy, zreszta nie sądze żeby taki silnik brał więcej niż 17 litrów benzynki w mieście przy normalnej miejskiej jeździe, nie każdy patrzy na oszczednosc, jesli ktos jedzi po trasach to kupi wlasnie takie auto z takim silnikiem a nie np 2,5 itp poniewąz zapewne przyjemnosc jazdy jest olbrzymia aką 540 stka pozdrawiam wstaw fotki jakies ciekaw jestem jak i co :mrgreen:
Opublikowano
Cena zalezy w dużej mierze przecież od stanu auta zarówno wizualnego jak i technicznego. Jesli mówisz że auto ma na 100% udokumentowany przebieg i o nie dbałeś i stan techniczny jak i wizualny tj lakier itp, nie pozstawiaja nic do zyczenia to nawet jesli robiłeś tył czyli kufer to nie ma nic do rzeczy, bo jak powiesz jak było naprawde ze kupiłes auto z lekkim uderzeniem w tył ale zrobiles cale to potencjalny kupujący będzie to miał za zalete bo bedzie wiedzial przynajmniej co było konkretnie zwlaszcza jak zrobiles foto jak byłi bite. widzę że masz konkretne wyposażenie no i siliczek bajeczka, może faktyznie trzeba znależć amatora, ale tacy tez w koncu są i takie auta tez sie przedają a jak jest w dobrym stanie i konkretne to bardzo szybko byś sprzedał za jakieś 37-38 tysiecy, zreszta nie sądze żeby taki silnik brał więcej niż 17 litrów benzynki w mieście przy normalnej miejskiej jeździe, nie każdy patrzy na oszczednosc, jesli ktos jedzi po trasach to kupi wlasnie takie auto z takim silnikiem a nie np 2,5 itp poniewąz zapewne przyjemnosc jazdy jest olbrzymia aką 540 stka pozdrawiam wstaw fotki jakies ciekaw jestem jak i co :mrgreen:

fotki wstawie asap

ciesze sie czytajac tego posta bo to jeden z sensowniejszych

ja kupujac moje BMW wladowalem sie na taka mine ze ho ho

samochod bity o jezu zderzak wymieniony na nowy i pas tylni lekko wgiety no tragedia - kasacja od razu a dlaczego by nie :lol: :lol:

samochod pomalowalem dla siebie u znajomych ktorzy maja lakiernie i o dziwo nawet maluja nowe :duh: samochody bo niektorzy wlascieiele maja widzimisie i nie chca lakieru fabrycznego

ale co tam 9 letni lakier lepszy od nowiutkiego dupointa a dlaczego nie

auto wypicowalem dla siebie bo lubie idealne samochody a nie ma samochodu z rocznika 98 w ktrorym nie am nic do roboty

a co do 540 - manuala jest bardzo malo, automatow jak pson - no moze troche mniej niez psow :lol: :lol: :lol: :lol:

dzieki za teog posta pozdro

co do ceny odsylam na allegro - manual 98 za 30 tys sprzedam w ciagu 1 dnia za 40 2 tygodni :lol: :lol: :lol:

Opublikowano

Prosze o opinie o jego wartosci rynkowej

co do ceny odsylam na allegro - manual 98 za 30 tys sprzedam w ciagu 1 dnia za 40 2 tygodni :lol: :lol: :lol:

No więc rozumiem że odsyłasz także samego siebie...

niekoniecznie - nie widzialem manuala 98 widzialem starsze roczniki czyli 96

Opublikowano

Prosze o opinie o jego wartosci rynkowej

No więc rozumiem że odsyłasz także samego siebie...

niekoniecznie - nie widzialem manuala 98 widzialem starsze roczniki czyli 96

No tak, ale jeżeli wiesz nie tylko za ile sprzedasz ale jeszcze w ciągu jakiego czasu to chyba nie potrzebujesz niczyjej opinii :)

Pozdrawiam