Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Testujemy "wygodną wyścigówkę" na dystansie 856 km.

ZAPRASZAMY DO PRZECZYTANIA I OCENY TESTU

http://www.autowizja.pl/gfx/site/testy/bmw_x3_3.0_sd/zewnatrz/bmw_x3_1_t.jpghttp://www.autowizja.pl/gfx/site/testy/bmw_x3_3.0_sd/zewnatrz/bmw_x3_6_t.jpghttp://www.autowizja.pl/gfx/site/testy/bmw_x3_3.0_sd/zewnatrz/bmw_x3_9_t.jpghttp://www.autowizja.pl/gfx/site/testy/bmw_x3_3.0_sd/zewnatrz/bmw_x3_12_t.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dokładnie jak mój przedmówca-przesłodzony.

Odnosi się wrażenie jak by testujący po raz pierwszy otrzymał samochód tej klasy i jest w niebo-wzięty. Już samo określenie tego typu pojazdu "TERENÓWKĄ z oponami nisko-profilowymi jest grubą przesadą, poza tym po cholerę komuś w terenie potrzebna jest taka MOC. Resumując SUV i SAV są to tak zwane BULWARÓWKI i można nimi zjechać co najwyżej na szutrowe polne suche drużki.Bo jaki dureń wydawał by 300 tyś. i taplał się w błocie.

Pozdrawiam nawiedzonych!!!!!!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Tragedia, jak czytam takie testy to zastanawia mnie poziom wiedzy motoryzacyjnej osob je robiacych. Mam wrazenie, ze piszacy ten artykul przesiadl sie z czegos maluchopodobnego do kawalka normalnego auta. Poza naprawde swietnym silnikiem to X3 ma niewiele do zaoferowania, ani tam przestrzeni ani ladownosci, komfort naprawde umiarkowany, kupa taniego plastiku. Szkoda slow, kto pisze takie artykuly???

No Limits With S2 Power

Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm, BMW HP4 193 KM 112 Nm :)

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie!!!Chyba z zazdrosci piszecie te pierdoly.

Gdzie nie ma przestrzeni?Komfortu?Gdzie jest tani Plastik???

Auto jest naprawde rewelacyjne.Polecam jazde probna

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale to stara buda :(

wiec testow jest juz multum wnecie - zrobcieE70

Jaka "stara buda"? Przecież to test X3 po liftingu więc nowszej żadnej nie ma :shock: Pomerdało ci się z X5.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie!!!Chyba z zazdrosci piszecie te [bAD].

Gdzie nie ma przestrzeni?Komfortu?Gdzie jest tani Plastik???

Auto jest naprawde rewelacyjne.Polecam jazde probna

No z ta zazdroscia to nie przesadzajmy :)

Plastiki sa faktycznie kiepskie jak na cene auta, miejsca naprawde tylko przecietnie, 3-ki juz tak tradycyjnie maja chyba. Jedyny duzy plus to silnik ale nigdy nie kupilbym takiego X3. Nie ma porownania z wiekszym bratem X5.[/img]

No Limits With S2 Power

Opublikowano

"każda pliszka swój ogonek chwali"

X3 to chyba pomyłka firmy. Miało konkurować bodajże z Hondą CRV (lider sprzedaży małch SUV w Niemczech), nawiązywać do nowej linii BMW (no niby podobne linii 5er - troszkę kanciaste jest) a wyszło takie coś nie bardzo. Wlascicielom pewnie daje sporo radosci, dynamikę może i ma, ale odleglosc do X5 E53 jest duża a do E70 - gigantyczna. To jedyny, moim skromnym zdaniem, produkt z rodziny BMW, który w swojej kategorii nigdy nie będzie się wyróżniał, nie mówiąc o liderowaniu w swoim segmencie.

Plastików nie oceniam - bywają różne. Ale komfortu czy przestrzeni to tam nie ma na 100%. Takie wrażenie można miec jedynie przesiadając sie z kompakta (choć to bywa różnie - oprócz X5 jeżdżę też Golfem V i można przeżyć zaskoczenie). W swoim segmecnie, mając obok Hondę, Kia, Hyundaia, Mitsu z francuskimi co-brandami czy Chevy - X3 nie wyróżnia się wcale, jest na tym samym poziomie a cenowo jest na półce z napisem "luksus". To błąd marki, ale to już inna bajka.

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano
Testujemy "wygodną wyścigówkę" na dystansie 856 km.

ZAPRASZAMY DO PRZECZYTANIA I OCENY TESTU

http://www.autowizja.pl/gfx/site/testy/bmw_x3_3.0_sd/zewnatrz/bmw_x3_1_t.jpghttp://www.autowizja.pl/gfx/site/testy/bmw_x3_3.0_sd/zewnatrz/bmw_x3_6_t.jpghttp://www.autowizja.pl/gfx/site/testy/bmw_x3_3.0_sd/zewnatrz/bmw_x3_9_t.jpghttp://www.autowizja.pl/gfx/site/testy/bmw_x3_3.0_sd/zewnatrz/bmw_x3_12_t.jpg

Ja bym nie nazywał tego modelu wyścigówką :lol:

Opublikowano

Cena powala i snobuje sie na "luksus", natomiast poza wlasnie takimi najmocniejszymi wersjami to powaznie bym sie zastanawial czy taka RAV4 nie jest lepszym autem. Troche pojezdzilem (jakies 2 tyg)

i oczywiscie jest tez plastikowe w srodku ale w swej ostatniej generacji to juz naprawde dobrze pomyslany samochod z wystarczajaca dynamika jak na SUV-a. Do tego swietna ergonomia, dobrze zaprojektowane schowki itp. No a cena to tak okolo polowy BMW chyba.

No Limits With S2 Power

Opublikowano

witam,

z małych SUV wygrywa nowa Vitara. Za nieduże pieniądze dostaje się estetyczny, silny i bogato wyposażony samochodzik. Polecam, jezdziłem, i niestety- Rav4 odpada w tej konkurencji.

A patrząc stosunek do wielkosci i osiągów - wciąż wygrywa Kia Sorento, przejdźcie się, mnie koparka opadła.

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano
witam,

z małych SUV wygrywa nowa Vitara. Za nieduże pieniądze dostaje się estetyczny, silny i bogato wyposażony samochodzik. Polecam, jezdziłem, i niestety- Rav4 odpada w tej konkurencji.

A patrząc stosunek do wielkosci i osiągów - wciąż wygrywa Kia Sorento, przejdźcie się, mnie koparka opadła.

pozdrawiam,

Marcin

Jaką wersją Vitary jeździłeś, że taka mocna?:)

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

o jeny, nie pamiętam. To było 1,5 roku temu :) jak myslalem, czym jezdzić. To była taka dealerska wersja, więc pewnie miała wszystko. Najardziej zwróciłem uwagę na wyposażenie keyless - kluczyk z transponderem i zamek centralny, który otwiera się, naciskając aką małą gumknę na klamce. Mam bardzo miłe wrażenia po tej jeździe. Finalnie kupiłem jednak X5 :)

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

witam,

Podzielę się jeszcze inną obserwacją. Na ciężkie warunki (np. brak asfaltu, prawdziwe wyboje, brody z wodą, etc) najlepszym samochodem, jakim jezdzilem jest Toyota 4Runner. Przejechałem w Afryce równikowej parę tysięcy km w ciągu kilku lat i nie ma pojazdu nad 4Runnera. Czy wiecie np. że nikt tam nie chce jezdzić Land Roverami? A za "mercedesa" uchodzi Land Cruiser, ten najbardziej sztywny i bez tapicerki, "bo tego się nie naprawia..." :)

Niestety - 4Runnery w Polse są rzadkoscią i z silnikami, co palą jak smoki. I w słabym stanie technicznym.

pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano
witam,

Podzielę się jeszcze inną obserwacją. Na ciężkie warunki (np. brak asfaltu, prawdziwe wyboje, brody z wodą, etc) najlepszym samochodem, jakim jezdzilem jest Toyota 4Runner. Przejechałem w Afryce równikowej parę tysięcy km w ciągu kilku lat i nie ma pojazdu nad 4Runnera. Czy wiecie np. że nikt tam nie chce jezdzić Land Roverami? A za "mercedesa" uchodzi Land Cruiser, ten najbardziej sztywny i bez tapicerki, "bo tego się nie naprawia..." :)

Niestety - 4Runnery w Polse są rzadkoscią i z silnikami, co palą jak smoki. I w słabym stanie technicznym.

pozdrawiam,

Marcin

No co do Ravki sie nie zgodze ale to moze osobiste odczucia, ja tez jezdzilem taka ze wszystkim, co do niej wkladaja. Natomiast co do aut do zadan specjalnych to Land Cruiser Toyoty jest nie do pobicia. Dobre pare lat doswiadczen w Egipcie, Iraku czy Iranie w moim przypadku to potwierdza. Po prostu kopara opada, co te auta potrafia i jak bezbolesnie to znosza. Jezdzilem tym w takich miejscach, ze po wyjsciu z auta sie zastanawialem, jak tro jest mozliwe, ze jednak sie da. Spalanei za to tez potrafi powalic, w terenie 35l to nic nadzwyczajnego. Dobrze, jak ma sie 2 baki :) Co ciekawe, to cholerstwo nie chce sie psuc a zawias jest chyba nie do zdarcia. Mowa tu oczywiscie o Land Cruiserach 100, nie tych popularnych u nas 120 zwanych w swiecie Prado, choc te tez sa niczego sobie. Sorki za troche OT.

No Limits With S2 Power