Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ma ktoś doświadczenie z takimi tulejami w zawieszeniu? jak zachowuje się wtedy auto? czy warto do e32 750 jak to wpłynie na trwałość zawieszenia bo zamierzam robić remont zawiechy i napotkałem na ogłoszenie na allegro o tulejach poliuretanowych do wahaczy!!! a pozatym jaki powinien być koszt remontu zawieszenia w e32 750 żebym nie dał się zrobić ?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

znajomy z Koszalina wymienil w swojej e32 m70 na takie wlasnie i bardzo sobie chwali. Wszystko robil sam bo jest mechanikiem wiec ceny za usluge to zalezy.

pozdr

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zależy na jakich gratach chcesz to zrobić.

Jeśli nie upierasz się przy oryginałach, to wymieniając wszystko tzn. drążek środkowy, końcówki, wahacze, amortyzatory i sprężyny, części powinny się zamknąć w 1000-1200 zł

Michał 750
Opublikowano
Moja propozycja jest, by wymieniać całe wahacze. Z mojego doświadczenia w tym temacie wynika że różnica ceny między całym wahaczem a tuleją(+przemontowanie) jest tak mała że nie warto ryzykować bliskiej ponownej wymiany z powodu sworznia. Oczywiście wraz z taką operacją idą ponowne koszty np geometrii.
Michał 750