Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może i laickie pytanie ale krążą różne opinie ...czy ktoś mógłby miarodajnie określić czy się reguluje i gdzie i ewentualnie jakie wartości są dla osi tylniej dla e32 735i. :roll: Z góry dziekuję :wink:

6 INLINE...

Quattro-Serwis Kraków, ul.Rzemieślnicza 20.

www.quattro-service.pl

Opublikowano
Nie wiem czy się reguluje i właśnie dlatego pytam :wink:

6 INLINE...

www.quattro-service.pl

Opublikowano

Z tego co sie orientuje W BMW nie ma regulacji tzw katow kolumn mc persona jak tez kolumn tylnego zawieszenia jedyne co jest regulowane to zbierznosc kol. Katy sa stale i nie regurowalne mozna regulowac tyl jak tez przod ale tylko pod katem zbierznosci a nie pod wzgledem pochylenia czyli katow te ustawienia sa stale i teraz juz chyba w wiekszosci samochodow i nie tylko w BMW

Pzdr Mirek

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Z tego co sie orientuje W BMW nie ma regulacji tzw katow kolumn mc persona jak tez kolumn tylnego zawieszenia jedyne co jest regulowane to zbierznosc kol. Katy sa stale i nie regurowalne mozna regulowac tyl jak tez przod ale tylko pod katem zbierznosci a nie pod wzgledem pochylenia czyli katow te ustawienia sa stale i teraz juz chyba w wiekszosci samochodow i nie tylko w BMW

Pzdr Mirek

No to trochę temat naświetlony...

To w takim razie w którym miejscy reguluje się zbieżność kół tylnych ? :wink:

6 INLINE...

www.quattro-service.pl

Opublikowano
nie grzebalem dawno przy 7 i niezbyt to pamietam ale w nowszych 5 kolo sruby przedniej wachacza sa obracane podkladki w kszatlcie lietry C i tym sie reguluje
Opublikowano
Hmmm może ktoś ma jakieś schematy , fotki.. dokładnei w którym miejscu ową zbieżność się reguluje ? :idea:

6 INLINE...

www.quattro-service.pl

Opublikowano
Hmmm....Pytanie typu: Kto ma rację? Lub inaczej: jak jest faktycznie... :|

6 INLINE...

www.quattro-service.pl

Opublikowano

Nie jestem znawca, ale wlasnie ustawialem na stacji diagnostycznej zbieznosc tylnych kol w osemce...

A reguluje sie to za pomoca tych srub:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img249.imageshack.us/img249/4029/850iadc0.jpg

Shot at 2007-07-28

Opublikowano

Wlasnie tak dokladnie jak kolega zaznaczyl tymi srubami reguluje sie zbierznosc tylnich kol ale niestety katy sa nie regurowalne w BMW katy sa stale mozna to latwo sprawdzic jadac na stacje diagnostyczna ktora posiada urzadzenia do regulacji tzw geometri kol druga sprawa jest to ze barzdozadko spotyka sie samochody wyposazone w kolumny Mc persona ktore posiadaja regulacje katow zbierznosc tak i owszem ale nie katy pochylenia kola mozesz tylko kola ustawic na zbierznosc bardziej zbierznie badz rozbierznie ale nic pozatym jezeli masz cos nie tak po regulacji sprawdzal bym wachacze oraz drazki i najgorsze w takim wypadku autko mialo dzwona i zostalo zle wyciagniete ale taka diagnoze stwierzdi tylko zaklad specjalizujacy sie w naprawach blacharskich posiadajacy tzw rame i uzradzenia pomiarowe

jezeli sie myle to mnie poprawcie :mrgreen:

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

Witam

Oto parametry dla tylnej osi E32:

zbieżność: 0st 18' +/- 7'

pochylenie: -2st 20' +/-30' (maksymalna różnica pomiędzy lewym i prawym kołem 30')

skrzywienie geometryczne tylnej osi (mostu): 0st +/-15'

Oto parametry dla tylnej osi E32 z wyposażeniem na złe drogi:

zbieżność: 0st 13' +/- 7'

pochylenie: -1st 47' +/-30' (maksymalna różnica pomiędzy lewym i prawym kołem 30')

skrzywienie geometryczne tylnej osi: 0st +/-15'

Oto parametry dla tylnej osi E32 z wyposażeniem na złe drogi oraz regulacją wysokości:

zbieżność: 0st 18' +/- 7'

pochylenie: -2st 20' +/-30' (maksymalna różnica pomiędzy lewym i prawym kołem 30')

skrzywienie geometryczne tylnej osi: 0st +/-15'

Pozdrawiam

typer

Opublikowano

Serdecznie dziękuję Wszystki Kolegom za pomoc :cool2: :) ,

życząc Radośći z Jazdy :8) :cool2:

6 INLINE...

www.quattro-service.pl