Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Forum sledze od dluzszego, znalazlem duuuzo inforamcji na temat mojej ISki, ale na ten temat nie znalazlem nic. moze zle szukalem. Do rzeczy

Autko kupilem jakis rok temu niejako z kontrola trakcji. wszystko ok gdy rozebralem zegary (wymiana kilku zarowek) i pod kontrolka ASC nie znalazlem zadnej zarowki, poza tym mam zalozony przelacznik od ASC. wyjalem go zeby sprawdzic czy jest podpiety, okazalo sie ze nie jest i zadnych kabli nie znalazlem proawdzacych do tego przelacznika. Czy byly takie przelaczniki montowane seryjnie w ISkach? czy cos tu jest nie tak? skoro mam przelacznik to modulk chyba tez gdzies musi byc ? Czytalem ze ABS i ASC sa ze soba jakos polaczone... Jesli to ma jakies znaczenie to autko jest sprowadzone z Wloch, rok prod. 11. 93r, klima manualna, el. szyby i lust. skora, ABS, komputer ale podstawowy (data + temp) pomocy, bo zglupialem zupelnie.

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano

ale beka, ktoś wała zrobił :)

najlepiej sprawdź numer VIN w ASO i powiedzą ci czy miała ASC jak wyjezdzała z taśmy

Opublikowano
Nic nie poradze na to, jest to jest i tyle. w takim razie zastanawiam sie nad dolozeniem owego ASC, czy jest to mozliwe, skoro ASC i ABS sa jakos ze soba powiazane to chyba mozliwe. Robil to ktos? jesli tak to z jakim skutkiem i co do tego jest potrzebne.

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano

Moze sie myle ale chyba firma BMW stosuje oznaczenie

ASC (od ang. Automatic Stability Control)

oraz ASC+T. (Automatic Stability Control + Traction Control)

;)

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia