Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wydaje mi sie ze mozna. Ja mam zalozona dosc podobna w E34. Galka jest skorzano-drewniana, wydaje mi sie ze moze z E39? albo czegos podobnego, bo tam chyba takie widzialem :)
było... E30 320, E30 325ix, E34 535iA, E46 330xd
Opublikowano

teoretycznie można.. ale nie wiem czy czarna rurka jest na tyle duża że pozwoli sie "nałożyć" na oryginalny czarny pręt...

Ten biały patyk w środku jest pewnie podobny - problem czy może nie jest za krótki?? nie wiem jaka wysokość lewarka powinna być...

W E32 rączka jest bez czarnego patyka z podwieszonym białym bolcem który blokuje przełączanie biegów a jeśli się unosi to wtedy można...

A na rysunku jest niby to samo ale ma tę czarną rurkę i nie wiem na ile się różni długością od tej z E32

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
a nie można sprawdzić wymiarów w etk??

chyba nie ma tego w ETK...

Jak chcesz to zmierzę Ci swoją gałkę w 750-tce.. a Ty zapytaj tego co Ci chce sprzedać jakie ma wymiaty tamta gałka...

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

Witam,

mam taką gałkę, tylko niby drewnianą - jest do kitu, pomimo tego, że ładnie wygląda...

Jeżeli koniecznie chcesz nową gakę to najlepiej przed zakupem przymierzyć czy pasuje długość i mocowanie.

Zwróć uwagę, czy tuleja na której osadzona jest gałka nie jest uszkodzona - na końcu jest otwór na śrubke mocującą.

W moim aucie ktoś skrócił tuleję żeby założyć tę drewnianą gałkę i spartolił wszystko, gałka przesuwała się góra-dół, przycisk blokował itp. :oops:

Teraz gałka jest przyklejona poxipolem i po problemie, muszę na szrocie poszukać oryginału razem z tuleją. :wink:

Aha - nowa tuleja - 270 zł, nowa gałka skórzana oryginalna - 600 zł :oops: