Skocz do zawartości

[e30] czeste dziwne chrupotanie/ocieranie w tylnich kolach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszytkich :!: Moze ktos bedzie w stanie mi udzielic jakis wskazowek... Czesto mam dziwne chrupotanie lub raczej ocieranie nawet na lekkim skrecie w tylnich kolach (mechanizm roznicowy :?: ), Nie mam luzow na lozyskach, obracaja sie normalnie, pare razy juz staralem sie znalesc powod ale bez skutku :? Moze ktos mial podobny problem w przeszlosci i moze podzielic sie uwagami :!: Pozdrawiam
Opublikowano
Szczerze mowiac to recznego nie sprawdzalem. W sumie recznego wogole nie ma, linki sa zapieczone ale nie trzyma, bo autko sie toczy bez zadnych oporow :) Tak czy inaczej, sprawdze to w nastepny weekend, bo rampy na codzien niestety nie posiadam :) Pozdrawiam
Opublikowano
Waldek500: prawde mowiac nie wydaje mi sie, to sa 15" 205/50, i nie zaobserwowalem, zeby gdziekolwiek ocieralo, tzn guma o nadkole :? Pozdrawiam
Opublikowano
jezeli nie reczny to dyfer ci pada - ostatnio to przerabialem :) na poczatku bylo cicho a pozniej juz walilo :) to zapieklem chama na amen i zmienilem na inny :lol:

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
w mojej betce ręcznu też był popsuty wogóle nie pracował .Ale któregoś dnia mechanizm rozsypał się i tarło niemiłosiernie myślałem że to klocki z tyłu się skączyły.Po zdjęciu koła okazało się że to ręczny.Cały mechanizm uszkodził bęben i osłonę ,ozywiście tarcza do wymiany.Piszę o tarczo bębnie które były montowane w niktórych E 30 . :lol:
Opublikowano
Waldek500: prawde mowiac nie wydaje mi sie, to sa 15" 205/50, i nie zaobserwowalem, zeby gdziekolwiek ocieralo, tzn guma o nadkole :? Pozdrawiam
niemożliwe ja mam 16 i 205 z tyłu i przodu i nic nie obciera