Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To co sprzedaja na alle-drogo to sa smieci. Nic nie warte buble zazwyczaj odpady które nie przeszły wymogów dlatego tak niskie ceny. A co za problem teraz zapakowac nawet w kartonik bilstein albo nabic nr? Ja znam goscia który kupuje towar na giełdzie o masakrycznych parametrach i sprzedaje jako oryginały. Odrobina retuszu i nie znajacy sie człowiek kupi. A myslisz ze te tanie oleje to oryginały? To wszystko najwiekszy szmelc. Jak pogadasz z tymi co to sprzedaja to sie nawet dowiesz ze skupuja oryginalne opakowania byle nie były zniszczone.

Inna bajka, widziałes ze sondy lambda na allegro? To teraz porównaj sobie czas reakcji z oryginałem albo chociaz z sondą bosch VW. Jak juz kupowac zamiennik to lepiej kupic sonde VW i przełozyc wtyczke. Takie sondy są tansze jak BMW a działanie identyczne. Te z allegro przezywają max od 2tys do 8tys. A ten co to kupił wmawia sobie ze cos się popsuło w aucie ale to nie sonda bo niedawno wymieniał :duh:

Opublikowano
A czy nikt nie miał u siebie tych amorków??? Prosze o opinie, bo niewiem czy zakładać czy sprzedawać.
Diagnostyka komputerowa BMW dobrze ,tanio i solidnie 666109990 GG 230614
Opublikowano
wprowadzam teraz do swojej oferty części f-my Meyle i oficjalny dystrybutor zabronił mi wystawiania ich na allegro. w przeciwnym wypadku zerwie umowę. Po prostu nie chce aby te części utożsamiano z badziewiem. Podobnie jest np. z sondami lambda: na allegro po 80 zł a np w hurtowni min za 180 zł. Caritas jakiś czy co?
Opublikowano
Marża. W zwykłym sklepie 200%, a na allegro mniejsza. Nie w każdym przypadku oczywiście, czasem poprostu sprzedają tanie badziewie. Poza tym polecam kupować części normalnych producentów a nie jakiś trzeci gatunek;) Amorki to Sachs, Boge, Bilstein, Kayaba.
Opublikowano
wprowadzam teraz do swojej oferty części f-my Meyle i oficjalny dystrybutor zabronił mi wystawiania ich na allegro. w przeciwnym wypadku zerwie umowę. Po prostu nie chce aby te części utożsamiano z badziewiem. Podobnie jest np. z sondami lambda: na allegro po 80 zł a np w hurtowni min za 180 zł. Caritas jakiś czy co?

Patrze ze wypowiadają sie sami reprezentanci sklepów. Ja wiem że w sklepie jest Duża marża i jest drogo. A Allegro nastawione jest na dużą ilość i dlatego ceny są duuuuzo niższe. Jak do tej pory wszystko co kupiłem na allegro było OK... Tylko chciałem sie dowiedzieć czy ktoś może ma u siebie takie amortyzatory.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
amorki są ok wyszło ze mają po 78% sprawności każdy a jeżdżę na nich drugi tydzień ;)Są troszeczkę twarde ale ogólnie jak na amorki za 89 zł to jestem bardzo zadowolony. Jedynie czego nie polecam to odboje u tego pana są trochę za twarde wiec lepiej kupić odboje i osłony od sacha