Skocz do zawartości

MONTAŻ SEKWENCJI W E34 520i vanos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM. POSTANOWIŁEM ZAMONTOWAĆ INSTALACJE SEKWENCYJNĄ, WYBRAŁEM ( PO PORADACH INNEGO UŻTYKOWNIKA BMW ) ZAKŁAD http://www.aes.bytom.pl , ZADZWONIŁEM I ZAPROPONOWANO MI INSTALACJE STAG 300 I KOSZT TO 3500 ZŁ. ZAKŁAD PODOBNO SPECJALIZUJE SIĘ W MOTAŻU GAZU DO BMW, JEŚLI KTOŚ MOŻE MI COŚ DORADZIĆ, TO BĘDĘ WDZIĘCZNY!
Opublikowano
Mam taką instalkę zrobiłem na niej dopiero nieco ponad 1.5 tyś. Przez ten okres żadnych problemów.
Opublikowano
  • Autor
DZIĘKI ZA ODP. NIEZBYT SIĘ ZNAM NA MECHANICE, TROCHE CZYTAŁEM O TEJ INSTALACJI NA FORUM I MOJE KOLEJNE PYTANIE BRZMI, CZY WARTO PODPOWIEDZIEĆ GAZOWNIKOWI NP. JAKIE WTRYSKI ZASTOSOWAĆ, CZY RACZEJ NIE WTRĄCAĆ MU SIĘ DO ROBOTY, SKORO PODOBNO SIĘ SPECJALIZUJE W TYM...?
Opublikowano
Witam, ja tez mam staga. Zrobilem juz ponad 30tys i goraco polecam ta instalke. Pozdrawiam
Opublikowano
Ja mam taki sam silnik i taka sama instalacje STAG 300 zrobilem juz 3000km i naprawde swietnie sie jezdzi, spalanie na trasie wyszlo mi 10l ( jazda 110-140km) w miescie wychodzi 13l.
Opublikowano

o nie u nich w galeri zdjeć zobaczyłem BMW w którym nie demontowano kolektora ssacego przy montazu A LISTWY WTRYSKIWACZY PRZYKRECILI DO NAPISU BMW -TAKI WARSZTAT ODPADA :D :D :D

To przecierz masakra :mrgreen:

Opublikowano
A jak ma byc zamontowana listwa? Może jakieś zdjęcia?
Opublikowano
a które wtryskiwacze zmieszczą sie pod listwa? ponoc zavoli-tak? bo ponoc sa bez listwy (kazdy osobno) a jeden gazownik powiedzial ze i valteca zółte (po 3 na listwie?) też się zmieszczą. co sądzicie?
Opublikowano

nic nie wejdzie pod listwe. bo jak chcialbys ja uniesc to nie zamknie sie korek wlewy oleju.

pozartym jest jeszcze 1 kwestia, w m50 mozna by je umiescic pod kolektorem ssacym ale taka opcja odpada ze wzgledu na to ze za kazdym razem kiedy trzeba dotrzec / zmiana dysz, czyszczenie, wymiana,/ do listwy trzeba by sciagac kolektor.

ostatnio zakladalem u siebie i tez mi sie to nie podoba ale coz taki los, w zamian za osiagi i male spalanie oddalem estetyke pod maska.

ale przynajmniej komputer wszedl mi w miejsce na sterowniki po prawej stronie auta.