Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
e36 M3 za 50.000,-? skandal, albo pobożne życzenie. Bezpłciowy knot, który nigdy nie będzie autem kultowym

Tu się nie zgodzę z kolegą. Zauważ że jest to rocznik 98. Felgi 19 bbs(co prawda nieoryginalne) ale warte kupę haju+oryginały M3 wartości ok 2000zł. Wymieniona kupa rzeczy(co przecież można sprawdzić). Niestety tyle trzeba dać za zadbany egzemplarz. Ja marzę o takim bezpłciowym knocie jak napisałeś. Nie wiem czy to auto kultowe czy nie ale wiem że to świetny samochód i moje marzenie które nigdy zapewne się nie spełni...

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

E36 M3 3.2 w stanie nadajacym sie do czegos zaczynaja sie od 40 tys PLN. Ponizej tej kwoty raczej bym nie do tematu nie podchodzil.

Co do E30 M3, to byla pewna ilosc RHD, ale AFAIK przerabial je w UK jakis dealer BMW. Co ciekawe, przerobki powodowaly zmiane ukladu dolotowego, co z kolei skutkowalo obnizeniem mocy o pare koni.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
świetny samochód i moje marzenie które nigdy zapewne się nie spełni...

No jak będziesz tak do tematu podchodził to na pewno się nie spełni.. więcej optymizmu :)

Opublikowano
świetny samochód i moje marzenie które nigdy zapewne się nie spełni...

No jak będziesz tak do tematu podchodził to na pewno się nie spełni.. więcej optymizmu :)

He he optymizm by był gdyby nie to że mam do spłaty mieszkanie równowartości takiej właśnie M3. Ale cóż trzeba gdzieś mieszkać a M3 spada niestety na drugi plan :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Panowie i Panie nie kłucić się wiem ze za 30tyś nic szczegulnego nie kupię i dlatego będe szukał za granicą takiego a sa nieraz ladne sztuki

http://www.loot.com/advert/1997-bmw-m3/17317163

http://www.loot.com/advert/bmw-m3/17230105

Opublikowano
Witam ! Mam M3 od 1,5 roku. Na same cześci wydałem już 15tys.(prowadzę jej pamietnik wydatków). Jeśli chodzi o ceny to poszukaj w realoem. Na większosć jest trzykrotna przebitka. Cena pompy wody do norm. bmw ok400zł do M3 1100zł i tak jest ze wszystkim. Samochodu nie polecam oszczędnym ;) Ja ładuję w niego sporą cześć poborów co nie do końca podoba się mojej kobiecie.

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716

Opublikowano
OC i spalanie w M3 nie sa najgorsze. Czesci sa tu najwiekszym problemem. Do M3 nie ma zamiennikow jak do innych samochodow. Sprawdz sobie ile kosztuje zawieszenie do M3 albo komplet hamulcow. Chyba to najbardziej cierpiace czesci w tym aucie. Juz nie mowie o oponach, a musza byc 17" i to nie 205/50. Trzeba sie z tym liczyc... Mam 325i i wiem jaki to pozeracz kasy. A zeby to bylo ladniejsze i to i to. Paliwo, zuzywajace sie czesci. Tak jak krismax napisal. Musisz sie przygotowac ze autko bedzie bardziej chcialo pieniazkow niz kobieta ;) A 15 tys rocznie to nie malo. Wychodzi ponad 1000zl miesiecznie. Przemysl to sobie gleboko. Kupic M3 to nie sztuka, ale utrzymac ja w swietnej kondycji to juz tak ;)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Risto, akurat zawias i hamulce do m3 to mozna kupic w sklepie czesci dobrych firm i ceny nie sa jakos specjalnie wygorowane w porownaniu do pozostalych modeli. Najwieksze koszty to pewnie jak sie kupi trupa i trzeba ladowac kase w silnik. Powszechne bolaczki o ktorych wciaz sie slyszy to VANOSy, panewki w 3.0 i skrzynia w 3.2.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do informacji o kierownicy a Anglii w M3 w każdej M była po lewej stronie BMW nie produkowało ani E30 ani E36 M3 z prawą strona i zresztą tam mieszkałem i pracowałem w serwisie samochodowym i miałem doczynienia też z takimi samochodzikami

co ty za brednie gadasz teraz?? :shock:

nawet chyba ebay'a nie przegladales bo w anglii to chyba na pewno nie byles, masz tu pierwsze lepsze m3 e36 z kiera po prawej:

http://cgi.ebay.co.uk/M3-EVO-SMG-CONV-AUCTION-ENDS-4PM-TODAY-see-listing_W0QQitemZ270132337311QQihZ017QQcategoryZ9837QQrdZ1QQcmdZViewItem

Sam poznalem wlasciciela m3 e36 1994 w anglii, poza tym jak taka marka jak bmw moglaby sobie pozwolic zeby zignorowac tak chlonny rynek jakim jest anglia??!!

Opublikowano
Risto, akurat zawias i hamulce do m3 to mozna kupic w sklepie czesci dobrych firm i ceny nie sa jakos specjalnie wygorowane w porownaniu do pozostalych modeli. Najwieksze koszty to pewnie jak sie kupi trupa i trzeba ladowac kase w silnik. Powszechne bolaczki o ktorych wciaz sie slyszy to VANOSy, panewki w 3.0 i skrzynia w 3.2.

1. Vanos; im większy przebieg tym głosniejszy co nie wpływa w żaden ujemny sposób na moc.

2. Panewki; powiadają"m3 dzielą się na te które mają zmienione panewki i te, które będą miały..." Zgadzam się z nimi jednak na panewki zapadają tylko M3 katowane w drifcie ponieważ olej może odpłynać z miski do tego stopnia, że pompa go nie zassie i ups...

3. Spotkałem jak dotąd tylko 1 przypadek uszkodzonej skrzyni w 3,2l. Właściciel bardzo to nagłośnił. Owszem skrzynia 6gang nie jest naprawialna ale nikt nie ma z nią problemu.

Pozdrawiam

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716

Opublikowano
co ty za brednie gadasz teraz?? Shocked

nawet chyba ebay'a nie przegladales bo w anglii to chyba na pewno nie byles, masz tu pierwsze lepsze m3 e36 z kiera po prawej:

http://cgi.ebay.co.uk/M3-EVO-SMG-CONV-AUCTION-ENDS-4PM-TODAY-see-listing_W0QQitemZ270132337311QQihZ017QQcategoryZ9837QQrdZ1QQcmdZViewItem

Sam poznalem wlasciciela m3 e36 1994 w anglii, poza tym jak taka marka jak bmw moglaby sobie pozwolic zeby zignorowac tak chlonny rynek jakim jest anglia??!!

ja się nie spotkałem z prawą stroną zawsze jak podjechała jakaś miała po lewej stronie każdy może sie mylić napewno E30 były produkowane z lewą stroną chodzi o M3 inne były z prawą a co do tego czy byłem w czy nie to nie twój z...... interes ciekawe tylko czy Ty byłeś gdzieś dalej niż w Niemczech z lawetą

myśle ze już na tym zakończe obraźliwe zwroty i nie mam nic więcej Ci do dodania z resztą forum nie jest od tego żeby kogoś obrażać

Opublikowano

2. Panewki; powiadają"m3 dzielą się na te które mają zmienione panewki i te, które będą miały..." Zgadzam się z nimi jednak na panewki zapadają tylko M3 katowane w drifcie ponieważ olej może odpłynać z miski do tego stopnia, że pompa go nie zassie i ups...

Podobno dobrym rozwiazaniem jest pompa z GT. No i nowe panewki maja nieca poprawiona konstrukcje. Krismax mozesz napisac z czym ty miales najwieksze problemy (pod wzgledem upierdliwosci naprawy i kosztow)?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co ty za brednie gadasz teraz?? Shocked

ja się nie spotkałem z prawą stroną zawsze jak podjechała jakaś miała po lewej stronie każdy może sie mylić napewno E30 były produkowane z lewą stroną chodzi o M3 inne były z prawą a co do tego czy byłem w czy nie to nie twój z...... interes ciekawe tylko czy Ty byłeś gdzieś dalej niż w Niemczech z lawetą

myśle ze już na tym zakończe obraźliwe zwroty i nie mam nic więcej Ci do dodania z resztą forum nie jest od tego żeby kogoś obrażać

hehe kolege rozzloscilem, w niemczech bylem kilka razy ale nigdy z laweta:) a w anglii mieszkam od dwoch lat. Dla przykladu: raz tylko wszedlem do autohandlu w Wigan, i gostek mial chyba z 8 m3 - wszystkie z kiera jak reszta aut w anglii - po prawej stronie!!!

no ale...