Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krok po kroku co sie zaczelo dziac:

- zapalilem silnik,

- delikatnie swiecila sie raz mocniej raz slaiej kontrolka ladowania,

- przejechalem ok 6km,

- zaczla migac kontolka od absu,

- silnik tracil moc na wysokich obrotach,

- przygaslo podswietlenie zegarwo, swiatla, opadly wszystkie wskazniki,

- silnik zgasl

- gdy chcialem go odpalic wygladalo to tak jakby akumulator sie rozladowal i dawal za male napiecie,

-po ok 20min odpalilem go znowu i zadzialal bezproblemow, wszystko bylo ok. przejechalem kolejne 3km i ponownie pojawily sie w takiej samej kolejnosci wyzej wymienione problemy.

Po przyholowaniu go do domu sprawdzilem bezpieczniki i akumulator (ma ok 13,5V) takze wszystko jest z nim ok,ale jak chce go odpalic to rozrusznik przekreci sie o pol obrotu i wyglada tak jakby byl rozladowany akumulator.

Co sie moglo stac???

POMOCY!!!!!!!

Opublikowano
Zamień z kimś akumulator i sprawdź. Ja miałem to samo. I okazało sie ze akumulator miał zware na celach. Pokazywał mi ze ma dobre napięcie a mocy żeby zapalić samochód nie było. Kontrolka ABS-u swieci sie bo ma za słabe napięcie aby mógł działać.
Opublikowano

Na pewno nie masz ładowania akumulatora.

Stawiam na regulator napięcia (ten ze szczotkami w alternatorze).

Myślę, że pasek co napędza alternator sprawdziłeś?

Przestało ładować i w końcu rozładowało też akumulator.

Objawy się zgadzają.

Pozdro

Pablo

Opublikowano
penie to nie to samo ąle ja miałem identyczne objawy w passacie jak wyrzuciłem katalizator,ten gamoń co mi go wyrzucił wstawil w zamian tylko rure a gniazdo i sonde wyrzucil :duh: 2 miesiace jezdziłem po mechanikach i nie wiedzieli co mu jest. przejechal kilka km i gasł. odczekałem kilka minut i znowu kilka km mogłem przejechac