Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

wczoraj miałem nieprzyjemny wypadek. Dachowałem.

Wszystke xenony w całości, maska i silnik nie ruszone, słupki nienaruszone ani progi. Skrzynia, podwozie nienaruszone. Generalnie pogięty dach i zgięta jedna z osi tylniego koła. W środku wszystko gra.

Czy ktoś może mi wycenić wartość tego, a może jest zainteresowany zakupem?

Silnik to 320td. Rok 2002.

Zdjęcia można obejrzeć tutaj: http://foto.onet.pl/axw69,6hc0hsh8kstc,u.html

Opublikowano

Nie wygląda to tragicznie a co do wycyny niestety nie jestem w temacie więc nie będę umiał pomoc. Jednak dość szcześliwie straty są stosunkowo małe.

Nikomu nic sie nie stało ?

A jeżeli mogę zapytać, co było przyczoną wypadku ?

Opublikowano
Panowie,

wczoraj miałem nieprzyjemny wypadek. Dachowałem.

Wszystke xenony w całości, maska i silnik nie ruszone, słupki nienaruszone ani progi. Skrzynia, podwozie nienaruszone. Generalnie pogięty dach i zgięta jedna z osi tylniego koła. W środku wszystko gra.

Czy ktoś może mi wycenić wartość tego, a może jest zainteresowany zakupem?

Silnik to 320td. Rok 2002.

Zdjęcia można obejrzeć tutaj: http://foto.onet.pl/axw69,6hc0hsh8kstc,u.html

w zamin za to uszkodzone autko moge oddac swoje 325 td 95' :)

Opublikowano

Przyczyną wypadku był poślizg i wpadnięcie do rowu :).

Faktycznie straty nie są tragiczne ale zastanawiam się czy po wymianie dachu wszystko bedzie okej.

KS

Opublikowano

Witam no autko delikatnie pogniecione ale tragedii nie ma i dobrze ze nikomu się nic nie stało. Moim zdaniem to albo na Twoim miejscu sprzedać to w takim stanie jak jest albo naprawić i jeździć dalej albo sprzedać. Tylko co do dachu to mi się wydaje ze nie jest to dobry pomysł aby ciąc ten i wstawiać nowy, jedynie to można by było dac to do naprawde dobrego blacharza aby dach wyprostował wszyskie jego wzmocnienia a następnie na oryginalnych zgrzewach wycioł czpke dachu nie ruszając słupków i wstawił nowe poszycie z innego dachu. Myślę ze to jest najrozsądniejsze wyjście bo jak zmieniany dach na słupkach to bałbym się zaliczyć drugie dachowanie tym autem. To taka moja opinia.

Pozdrawiam i życzę szybkiej naprawy auta.

BMW to pełnia życia.
Opublikowano

Conrader, nikt nie zrobi Ci rzetelnej wyceny na podstawie zdjec.

W przypadku dachowania najwazniejsze, na ile zostala zaburzona geometria nadwozia - a to mozna sprawdzic tylko przy pomocy specjalistycznego urzadzenia.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

W sumie wieści są dobre:

- tylnie koło to tylko zgięty wachacz.

- słupki nie ruszone więc wymieniać będę samo poszycie górne dachu (moze zaloze szyber ;D)

- za blacharke (dach) + lakierowanie wszystkich wymaganych elementow blacharz wezmie 5 000. Licze na to ze naprawa zamknie się w 7000.

Nie ma tragedii :D Troszke mi ulżyło.