Skocz do zawartości

galka do zmiany biegow grzeje sie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja raz zostawiłem na cały dzień samochód na słońcu to potem musiałem zmieniać bieg dwoma palcami i to dość szybko. Jak zostanie na słońcu to normalne, ale jeśli masz na myśli że rozgrzewa się od skrzyni to zdecywanie NIE
Opublikowano
Słońce owszem da rade, jak pisze paweł, ale jeżeli grzeje Ci się podczas jazdy to może masz słabe smarowanie i opory tarcia są duże?
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano

Odkręć korek w skrzyni. Wsadź tam palec (bez skojarzeń) i wyczuj poziom oleju. Oleju powinno być tyle, aby po odkręceniu korka nie wylatywał, natomiast po włożeniu prostego palca był wyczuwalny jego poziom.

Korek po prawej stronie auta.

Opublikowano

wjedz na kanał, wejdz pod auto i na skrzyni są dwa korki, na dole spustowy i z boku do nalewania i kontroli.

odkręć ten boczny (klucz imbus lub oczkowy, nie pamiętam) i wsadz palec. jest olej to ok,

jak go nie wyczujesz to dolej tyle aby poziom był na wysokości krawędzi otworu na korek, nie wlejesz za dużo bo po prostu nadmiar się wyleje przez ten otwór :D