Skocz do zawartości

[E36] Tapicerka siedzenia - jak odnowić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zniszczone tzn. przetarte pokrycie siedzenia kierowcy. Nie wie ktos czy mozna kupic samo pokrycie(kolor szary jasny) czy tylko cale siedzenie. Bo do zeszycia to sie juz raczej nie nadaje :( A jesli ktos zna moze jakiegos tapicera samochodowego w okolicach Bielska, ktory by mi to zrobil (tzn. ewentualnie pokrycie wymienil) toby pieknie bylo :)
Opublikowano
Mam zniszczone tzn. przetarte pokrycie siedzenia kierowcy. Nie wie ktos czy mozna kupic samo pokrycie(kolor szary jasny) czy tylko cale siedzenie. Bo do zeszycia to sie juz raczej nie nadaje :( A jesli ktos zna moze jakiegos tapicera samochodowego w okolicach Bielska, ktory by mi to zrobil (tzn. ewentualnie pokrycie wymienil) toby pieknie bylo :)

Dopinam się do pytania. ja też mam przetarty zic od kierowcy :(

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

hej! ja jestem świezo po wymianie tapicerki - adokładnie robił mi to tapicer z chorzowa - macie niedaleko :) za 1 fotel z materiałem wziął 150 zł po targowaniu i zrobił to naprawde super!!! łącznie zoryginalnymi przeszyciam i uzupełnieniem brakującej gąbki na fotelach!!! materaił- do wyboru do koloru.

aha, za skóre on chciał 450 zł materiałem. to i tak nie jest drogo, inny koleś w chorzowie za skóre krzyczał 950 zł!!!

pozdro!

!!! biało-niebieska szachownica !!!
Opublikowano
hej! ja jestem świezo po wymianie tapicerki - adokładnie robił mi to tapicer z chorzowa - macie niedaleko :) za 1 fotel z materiałem wziął 150 zł po targowaniu i zrobił to naprawde super!!! łącznie zoryginalnymi przeszyciam i uzupełnieniem brakującej gąbki na fotelach!!! materaił- do wyboru do koloru.

aha, za skóre on chciał 450 zł materiałem. to i tak nie jest drogo, inny koleś w chorzowie za skóre krzyczał 950 zł!!!

pozdro!

Well - 150 to rzeczywiście mało :) Apowiedz jeszcze czy gościu ma wolne terminy i ile czasu zajmuje mu obszycie foteli? No i jeżeli możesz to podaj namiary na tego fachurę.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano

wiec tak - kolesrobi 1 fotel w 1 dzień.

ja zawiozłem popołudniu fotel pasażera - wymontowałem go i ostawiłem mu. na nim gosćiu sie wzorował i wykonał sobie wzór, który potem powielił na fotel kierowcy. Przyjechałem nastepnego dnia, fotel pasażera było gotowy - więc spokojnie go sobie montowałem, a gościu w tym czasie obszywał fotel kierowcy - trwało to jakies 3-4 godz.

wiec spokojnie w 2 dni sie zmieścisz.

tel. (32) 7718581/501014483

pozdro!

Opublikowano

No to rzeczywiscie super, za 150 zl , i oryginalne poszycie? to naprawde koszt duzo mniejszy niz sie spodziewalem. I fotel wyglada tak samo jak nowy , oryginalny?

Dawaj namiar na goscia, ile mu to zajmuje czasu (1 fotel, tylko siedzisko), czy trzeba auto zostawiac, chyba tak, nie?

Opublikowano

materiał jest do wyboru - ale 100% oryginalnegpo materiału bmw nie ma rzecz jasna. :D ja mam bardzo pododbny - grafitowy w delikatna krateczke, z niebieskim przeszyciem. Aha, i mówimy o obszyciu całego fotela, a nie tylko siedziska. auta nie muisisz zostawiac - zawozisz mu fotel pasazera.

wiec spokojnie w 2 dni sie zmieścisz.

tel. (32) 7718581/501014483

pozdro!

Opublikowano

No bo jest kwestia taka zeby oba fotele wygladaly tak samo (kierowcy i pasazera) ale z tego co mowisz to pewnie mozna by tak dopasowac.

Ty robiles oba no wiec nie mialo to az takiego znaczenia (ewentualna roznica miedzy przednimi fotelami a tylna kanapa nie jest tak rzucająca sie w oczy). Ale ja nie chcialbym zeby fotel kierowcy (czyli mój :) ) roznil sie w sposob widoczny od fotela pasazera (czyli mojej kobity :) )

Myslisz ze da sie tak zrobic?

BTW dzieki wielkie za informacje i namiary.

Opublikowano

hm.. ciezko powiedziec, gdyż ja mam całkowicie nowy materiał polożony i na fotelach i na kanapie tylnej, wiec nie mam zadnej różnicy w kolorze tapicerki.

musialbys gosciowi dokładnie opisac o co ci chodzi i on ci juz sam odpowie czy sie da, czy nie bardzo.

a czemu ma sie nie dac? :D

Opublikowano
Jeśli chodzi o dobranie koloru tapicerki to nie dostaniesz odpowiedniego materiału (kolor, faktura itp.) zawsze coś będzie troszkę inne niż w oryginale. Możesz natomiast kupić sobie gotowe obicie w ASO. Będzie dokładnie ten sam materiał i gotowe już np. siedzisko bądź samo oparcie, tylko zdjąć stare i założyć nowe. Jednak koszt takiego elemntu w ASO to około 600PLN za siedzisko i jakąś 100 drożej za oparcie :/ :evil:
http://yourdomain.com/images/broken_link.gif
Opublikowano

No nie tragizuj Denisek, szesc stow za kawalek szmaty!? Wierzyc mi sie nie chce. No ale skoro tak mowisz to znaczy ze pewnie tak jest, sprawdze to jeszcze.

To pewnie taniej by wyszlo kupic na szrocie fotel uzywany ale nie wysiedziany za bardzo i wykorzystac jego poszycie, nie?

Opublikowano

Generalnie jestem zwolennikiem oryginałów, ale pokombinuje jeszcze cos z tym siedzeniem, moze sie cos dopasuje.

Cholera, czulem ze bedzie problem z tym siedzeniem zeby go doprowadzic do porzadku... :(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

hej! ja jestem świezo po wymianie tapicerki - adokładnie robił mi to tapicer z chorzowa - macie niedaleko za 1 fotel z materiałem wziął 150 zł po targowaniu i zrobił to naprawde super!!! łącznie zoryginalnymi przeszyciam i uzupełnieniem brakującej gąbki na fotelach!!! materaił- do wyboru do koloru.

Maniola, wrzuc na forum zdjecie obszytych foteli. Baardzo jestem ciekawy, mysle, ze nie tylko ja, wiec zlituj sie :twisted:

Pozdrawiam!

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

spido - przesłałem ci zdjęcia na maila - niestety nie mam serwera w tej chwili zeby wrzucic tam zdjęcia, :cry:

jak ktos jeszcze pragnie zobaczyc zdjecia, prosze o info i podanie maila.

pozdro!

aha, chyba ze ktos dysponuje miejscem na serwerze to prosze o info.

Opublikowano
Wielkie dzieki Maniola!!!

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Niestety takie są ceny. Jakiś czas temu pytałem się w ASO. Zielony może potwierdzić bo w zasadzie to dla nmeigo wtedy dopytywałem się o te ceny :(

Taniej by wyszło obszyć sobie całe auto skórą niż oryginalnymi tapicerkami :(

Potwierdzam i powiem jeszcze że u siebie mam fotele ala kubełki w pełnej elektryce a to podwójny wydatek bo niestety nie ma tam pokrowca w postaci naciąganego kondoma tylko siedzisko i oparcie składające się z sześciu osobnych kawałków materiału :evil: