Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie bo chciałem sobie wstawić filtr stożkowy BMW 520i 24v

i chciałem się zapytać czy można zakładać taki filtr czy przepływomierz powietrza się nie zepsuje czy lepiej będzie chodziło auto czy nie będzie różnicy a najbardziej boję się o przepływomierz powietrza prosze o porady

Opublikowano
jasne ze mozna ... ten zabieg zmniejsza spalanie...i poprawia osiągi ale nalezy go odpowiednio zamocowac i nie za bardzo przedluzac drogi dolotu...Jkabys mial pytania to wal na priv ja tak jezdze....i jest spoko.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
poprawia osiągi

Czyli co poprawi stożek,jakie osiągi,więcej koni,momentu.Sam stożek niczego nie poprawi,jedynie dzwięk silnika będzie fajniejszy i tyle.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A ja nawet dołożę, że stożek może popsuć osiągi i podnieść spalanie.

Zakładając stożek musisz mieć zrobiony dopływ powietrza z zewnątrz komory, bo inaczej ssie gorące powietrze, a to zmniejsza osiągi. Fizyki nie przeskoczysz. Jeżeli chcesz poprawić dolot, kup profesjonalny wkład filtru powietrza i wsadź go do oryginalnej puszki.

Kai
Opublikowano
Dlatego napisalem ze bardzo wazny jest sposob zamontowania...A legendy typu : ZALOZYLEM STOZEK I mam 20KM wiecej to bajki....Ale stozkiem mozna poprawic osiagi - umiejetnie go montujac...i oczywiscie przerabiajac pare innych rzeczy..>ja dzieki stozkowi mam duzo bardziej elastyczny silnik....hmm...przynajmniej ja odczuwam roznice...no i trzeba pamietac o czestym czyszczeniu stożka....latwo sie zapycha ze wzgledu na mala powierzchnie...- a wtedy kompresor cisnienie i dmuchanko...ii oczywiscie nie warto wkladac stozka za 40 zl...- bo to nie filtr.... I wazny jest adapter...a nie jakas samoróbka z tasm izolacyjnych :mad2: :mad2: wszystko musi byc szczelne i dopasowane...powietrze jest prawie jak woda - zawsze znajdzie dziure i nieszczelnosc a wtedy [BAD] zbita kiler..i Najlepiej wyjac reflektor :twisted2: :twisted2: Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Wyjmiesz reflektor a potem smutny pan z lizakiem w odblaskowym staniku zabierze ci dowód rejestracyjny za brak lampy ! Proponuje spirorure i dobre jej umiejscowienie , lampy zostawiłbym w komplecie
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano
Hmm...mnie nie zatrzymaja :D....za dobrze ich znam :) A pozatym mam immunitet..A bez lampy to hardcore jezdzic...tak jak mowisz spiro :) Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano
Tak niebieska plakietke emeryta ministerstwa spraw wewnętrznych i administracji , na szczęście mało kto ma taką wiec zbyt wielu nie bedzie ponad prawem
Wczoraj , dzisiaj , jutro BMW
Opublikowano

moj szwagier w ten sposob zalatwil przeplywke

nie dosc ze nie zwiekszyl mocy silnika to jeszcze poplynal na tym pare zlotych za nowy przeplywomierz

a jak ktos twierdzi ze jest spora roznica po zamontowaniu filtra stozkowego to pewnie odczuwa rowniez wyrazny przyrost mocy po zatankowaniu v power :duh:

ja preferuje oryginalne rozwiazania , nie poprawiam fabryki , i jak do tej pory jezdze bez wiekszych problemow