Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich i prosze o pomoc. Posiadam BMW 318 e46 z 1998 roku. Niestety zmuszony bylem wymienic glowice (poprzednia pękła). Dodam ze mam instalacje sekwencyjna gazu. Po zalozeniu "nowej" głowicy (kupilem na allegro) autko chodzi tragicznie. Ma problemy z odpalaniem gdy jest zimne, kiepsko wchodzi na obroty, pracuje nierowno pod obciazeniem. Generalnie jezdzi sie jakbym ciagnal dwie tony za soba. Na diagnostyce komputer pokazal spalanie stukowe. Jesli ktos ma pomysl co z tym zrobic lub spotkal sie z taka sytuacja bede wdzieczny za kazde info. Poki co jestem w stanie sprzedac moja betke po cenie zlomu:)
Opublikowano
Nie wiem kto ci to składał ale najprawdopodobniej masz żle złożony rozrząd - stąd też spalanie stukowe i niska moc. Jedź do dobrego mechanika lub serwisu i niech ci to zrobią jak ma być.
www.turboBMW.pl
Opublikowano
Sam wymieniałeś głowicę czy w jakimś warsztacie :?: Odebrałeś nie naprawiony samochód :?: i szukasz przyczyny nieprawidłowej pracy silnika sam :?:
Opublikowano
Auto naprawial mechanik - jak dotad sprawdzony, albo tak mi sie tylko wydawalo. Bylem u niego ale koles twierdzi ze rozrzad zlozyl dobrze. Nie pozotsaje mi nic innego jak odwiedzic innego speca. A propos jesli ktos ma mechanika godnego polecenia z okolic Torunia bede wdzieczny za namiar. Pozdro4all.
Opublikowano

Jeśli głowica nie była sprawdzana i załozona z buta to wina tej "nowej" , nie odważyłbym sie założyc bez planowania, szlifowania itd.

Jest mozliwość że mechanior źle poskładał, ale to jest tak prosta konstrukcja, że nie sądzę. Z tego co piszesz upiera sie przy swoim, to tylko oddac do innego mechanika i w razie fuszery tego pierwszego obciążyc go kosztami. Ja zrobiłem remont bardziej bloku niz głowicy, ale górą też sie wnikliwie "zaopiekował". Teraz docieram silniczek i jest ok.