Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dzsiaj wracjąc z imienin, dojeżdzam do zielonego zdezelowanego poloneza. Toczy sie on ok 10-20km/h. podjeżdzam do gościa bliżej a on zwalnie jeszcze bardziej i tak sie toczymy, szybciej wolniej ( nawet chyba chamowal raz). Droga pusta bo juz wieczór. Normalne co bym zrobił w takij sytuacji to wyprzedzil i ztrabil goscia!!! :duh: ale nie wiem cos mnie podkusilo jechac sobie za gosciem bo i linia ciagla byla. Dałem mu dlugimi ze chce go wyorzedzac ale nic. No wiec pod koniec ulicy, jak juz koniec ciągłej to wyprzedzam goscia a ten mi lizakiem macha, gosc na cywila. No wiec nie zatrzymuje sie i jade dalej i dzwonie na policje dowiedziec sie czy to ich radiowóz. Dodam ze goscie jada za mna jakies 5 min nic nie robiac. Dowiaduje sie ze to radiowóz, oni koguta wystawiaja wlasnie. No wiec kontrola i skonczylo sie na niczym. DLA MNIE ZENADA. Jestem w 100% pewnien teraz ze chcieli mnie sprowokowac zeby wyprzedzic ich na ciaglej. NO COMMENTS ale jak tak dziala policja w naszym kraju to ja dziekuje :duh: :duh: :duh:
Opublikowano

Dla mnie to tragedia. Sam czasami widzę jak policja toczy się 30km/h i kilka samochodów za nimi bo boją sie wyprzedić (nawet na dwupasmowej jezdni).

W taryfikatorze punktów karnych występuje coś takiego: " Jazda z prędkością utrudniającą ruch innym pojazdom" art. 90 k.w. , art. 19. ust. 2 pkt. 1 p.r.d. , 2 punkty karne.

Opublikowano

Smiech na sali co ta policja wyrabia ja niedawno dostalem mandat za uzywanie slowa "nieprzyzwoitego" na k... . Na ulicy nikogo niebylo oprocz wlasnie tego Stroza Prawa Polskiego, ktory zaczal za mna biedz i krzyczec "Hallo, Hallo". No i caly bak paliwa przeszedl na Komende Powiatowa (200PLN) :mad2: :mad2: . A po dluzszej rozmowie sam Pan Stroz Prawa Polskiego przyznal mi ze ten kraj jest chory i sam wyjezdza za miesiac do Anglii :clap: :cool2: .

Dodam ze sam nie jestem za przeklinaniem, ale to mi sie naprawde wymsklo, gdyz nie zdazylem do sklepu, a pilnie musialem cos kupic. Ale nie moge za nic pojac wysokosci mandatu. Bo wychodzi 40 Pln od litery :shock: :duh: . Paranoja

Pozdrawiam ( I STROZOW PRAWA POLSKIEGO TEZ, TYLKO ZE SRODKOWYM PALCEM)

Bald Mein Wagen ;)
Opublikowano
Pozdrawiam ( I STROZOW PRAWA POLSKIEGO TEZ, TYLKO ZE SRODKOWYM PALCEM)

:mad2:

jesteś żałosny...

No i caly bak paliwa przeszedl na Komende Powiatowa

Nic z mandatów nie trafia do policji tylko do kasy urzędu miasta/gminy

Pozdrawiam (a Ciebie całą ręką a nie tylko środkowym palcem)

www.ifp.pl

www.bmw-e30.pl

Opublikowano

piotrekxxl niech zgadne, jestes jednym z nich :( ?

A jak nie i jestes tak nadgorliwy to odrazu przelewaj swoja pensje na konto panstwa.

Pozdro(I TEZ CALA REKA) :D

Bald Mein Wagen ;)
Opublikowano
Heh miałem podobną sytuacje toczę się za radiowozem jakiś 5 minut i mam już tego dosyć wrzucam kierunek, oni tez no to ja w ostatniej chwili nie skręcam ale co się okazuje dwie ulice dalej staneli na środku drogi i czekają na mnie, ale ja już jestem na parkingu :norty: hhaha
Opublikowano

Czego od nich wymagacie?

Kto pójdzie tyrać we wszystkie święta, po nocy, w deszczu, upale... za taką kasę???

Teraz już się troche poprawiło bo niektórzy nawet pisać umieją ale ci już niedługo wyjadą pewnie do UK.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
jezeli to byl teren nie zabudowany a radiowoz nie oznakpowany nie masz obowiazku sie zatrzymywac ale tel na paly i na najbliszy posterunek musisz sie kierowac ja ci powiem jak ja bym to zrobil jade za nimi tocza sie 30km/h daje po garach i moga tylko ten lizak w dupe wsadzic nawet mnie nie dogonia oni to zglaszaja i zatrzymuje cie inny pratrol teraz juz oznakowany mowisz jak bylo z tym ze nie jedziesz maluchem widzisz jakiegos pascia i 2 po cywilnemu wiec odebrales to tak ze chca auto ci zajebac jezeli ich argumentacje nie przynsza efektu i prubuja ci cos wlepic nie przyjmujesz nic chcesz sprawe do sadu grockiego i masz sprawe wygrana na 100000% Pozdrawiam
Opublikowano

Najśmieszniejsze jest to ze tepaki sami nie wiedzili co robic podejrzewam i dlatego dopiero po ok 7 min jadac za mna zdecydowali sie na koguta. Załoze sie ze palanty se kombinowaly za co moga mnie dupnac. W koncu wymyslili ze za dlugie!!! A ja nim na to ze mam prawa uzywac dlugich w celach ostrzegawczych, ze sie dzwinie zachowywali i ostrzsegalem ich, i sie gadka skonczyla.

Bartek!!! co do zarobków policji to uwazaj co mówisz , bo policja zarabia duzo wiecej niz np lekarze. Wiec nie piernicz takich glupot.

Zastanawiam sie czy nie napisac pisma do komendanta glownego w Chelmie i poinformwac go jak sie chlopaki zabawiaja

Opublikowano
Bartek!!! co do zarobków policji to uwazaj co mówisz , bo policja zarabia duzo wiecej niz np lekarze. Wiec nie piernicz takich glupot.

To zależy od grupy uposażenia. Oficerowie coś zarabiają ale oni już muszą umieć czytać i pisać. Zwykłe "krawężniki" mają zarobki śmieszne (inna sprawa to fakt, że większość prewencji to chłopcy odrabiający wojsko).

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Czego od nich wymagacie?

Kto pójdzie tyrać we wszystkie święta, po nocy, w deszczu, upale... za taką kasę???

Teraz już się troche poprawiło bo niektórzy nawet pisać umieją ale ci już niedługo wyjadą pewnie do UK.

A co mnie to interesuje ile oni zarabiają? Jeśli im się nie podoba to niech wyjeżdżają. Policja nie jest po to, żeby ich lubić, ale pilnować porządku co nie znaczy, że mogą się zachowywać jak ostatnie menele spod budki z piwem nadużywając swoich kompetencji.

Zastanawiam sie czy nie napisac pisma do komendanta glownego w Chelmie i poinformwac go jak sie chlopaki zabawiaja

Pewnie, że możesz napisać o ile masz ich dane. Takie pisma rzeczywiście potrafią utrudnić życie i popsuć opinię. Taki funkcjonariusz będzie musiał tę sprawę wyjaśnić, a to jest dużo roboty papierkowej po służbie, a czasem nawet tłumaczenia się na dywaniku, co może rodzić problemy w karierze takiego delikwenta. Podczas kontroli mają obowiązek wylegitymowania się na Twoją prośbę, możesz spisać ich dane z legitymacji służbowej i napisać skargę do komendanta. Pamiętaj jednak, że zwady z policją są zupełnie niepotrzebne i jeśli był to jakiś jednorazowy wybryk to lepiej sobie odpuścić według mnie.

Opublikowano
Taa, a jakby Ciebie dresy kroily na osiedlowej uliczce a obok przejechalaby policja 60km/h to by byl krzyk ze nawet nie widzieli co sie dzieje.
Opublikowano

HWDP Policji!

Już o tym pisałem, że najczęściej trafiają tam nieroby, którym nie wychodzi nic w życiu. Jak w tym skeczu kabaretowym: "Nie umiesz ruszyć głową? Nie masz fachu brachu?? To widzę jedno wyjście dla Ciebie...Policja

Ja wśród znajomych uchodzę za "złotego człowieka" (nie chwaląc się) , naprawdę staram się nie szkodzić nikomu, a nawet w miarę swoich możliwości pomagać.

Zawsze miałem szybkie samochody, ale nigdy nie jezdziłem po drogach publicznych jak wariat.

Mimo tego Policja mi tyle krwi w życiu napsuła, że powiedziałem BASTA...mam was wszystkich w Du...e...

Ostatnio miałem taki przypadek. Jadę (jeszcze 540i) z granicy w okolice Rzeszowa. Był dzwon więc wszyscy toczymy się jeden za drugim. Wjeżdżam w trasę ,gdzie są dwa pasy ruchu. Odpinam pasy bo upał jak cholera (z klimą mały problem nie działała). Jadę na jedynce i znam fajny objazd, więc skręcam w prawo , wszystko w żółwim tempie. Do kumpla miałem w tym momencie z 500metrów w linii prostej....A te gamonie na dach koguta (nie drogówka!) ...Jeden staje z przodu, drugi z tyłu...Jeden znaną śpiewkę :"Czy wiem za co???"

A ja mówię: Scusa Sono italiano...Mio amico Polacco ha casa nel Resovia itd itp...nawijam i nawijam po włosku ,,,wyjmuję kartę obywatela Monaco i prawo jazdy białoruskie...

Jeden gamoń zbladł, drugi poczerwieniał..Patrzyli tymi głupimi oczkami na siebie...:A italiano...hmmm...proszę jechać!

Myślałem, że się zleje w gacie

Szkodniki

echh

"Wierzę, że instytucje bankowe są bardziej niebezpieczne dla naszych swobód niż armie. Poprzez kontrolę emisji kredytów, banki i korporacje zabiorą ludziom wszelką własność, dopóki ich dzieci nie obudzą się bezdomne w kraju, o którego wolność walczyli ich ojcowie."

T.Jefferson 1802 rok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.