Skocz do zawartości

520d Touring '03 - opinie użytkowników poszukiwane

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałem zapytać czy może znajdę tu byłych lub aktualnych użytkowników auta jak w temacie?

Szukam głównie opinii o tym silniku tzn. jak z jego awaryjnością na tle

innych jednostek montowanych w E39 oraz jak sobie radzi z dość dużą masą auta? Dla ścisłości silnik 2.0d (136KM/280 nm), skrzynia manual.

Wiem, że rakieta to nie będzie, ale ja poruszam się głównie po zakorkowanym miescie i zależy mi na ekonomice jazdy a ten motor wg danych pali raczej niewiele.

Niestety w archiwum nie znalazłem zbyt wielu inforamcji.

P.S. Czy ten silnik również posiada łańczuszek rozrządu???

Grabosz

E39 Touring w trakcie poszukiwań...

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
ja jestem posiadaczem takiego samochodu, znaczy nie tyle ja co moj ojciec bo ja mam 520i a on ma 520d z 2003 roku i o ile wiem chce sprzedac
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
mialem okazje posmigac pare dni 520d kombi , jedzie tak sobie ale na kolana nie powala , spalanie w mieście prawie takie samo jak w 3.0 z ta różnica ze 2.0 trzeba dusić a 3.0 delikatnie , na trasie to już zależy w kwestii wymagań , wiadomo ze czas wyprzedzania jest 2 razy dłuższy jak 3.0 , a jadąc dynamicznie spalanie wzrośnie w trasie do pułapu 3.0 , Nm w 2.0d jest praktycznie w 100% wykorzystywany a za tym idzie ze nie ma zapasu mocy w razie "W", koszty eksploatacyjne silnika 2.0/2,5/3.0 sa identyczne prawie
Opublikowano
odpowiedź na pierwszy post po roku - ciekawe po co?

zwłaszcza, że autor wątku ma już w opisie "530dA" więc widać, co wybrał :)