Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na jaki bys nie zmienial to cewki i komputer i tak musisz zmienic, koszt zmiany silnika na is-a nie jest wcale wiekszy niz na m43 a na pewno jazda duzo lepsza. Sam robilem takiego swap-a i jak wszystko dobrze pojdzie to dwa dni i autko smiga. U mnie trwalo to tydzien bo najpierw okazalo sie ze wiazka jest uszkodzona a potem jeszcze komputer takze przed kupnem musisz dobrze wszystko sprawdzic.
Opublikowano
ja osobiscie chcialem zmienic 1.6 m40 na 1,8 m43 i z tego co pisali tu na forum nie powino byc problemow nagralem calutki silnik kompuer osprzet instalacja modol zaplownowy normalnie wszystko i co sie okazalo ze jest to do zrobienia ale nie tak hola wpojechalem do pana piórkoswkiego z wojkowic spec od bmw i tylko je robi na wlasnym warsztacie gdzie po wiechani na jego plac stalo 35 bmw do naprawy nod najstarszych do najnowszych zreszta wystarczy na necie wpisac jego nazwisko opinie na jego temat mowia za siebie po rozmowie z nim i po tym jak mi wszystko wyjasnil zostawilem mu glowice z mojej m40 do remontu polecam ten warsztat jezeli ktos ma jakie kolwiek pytania zwiazane z bmw on na wszystkie odpowie i przedewszystkim nie na ciaga na kase jezeli cos jest nie potrzebne lub moze byc uzywane takie tez poleci nr 32 769 54 20 Tomasz Piórkowski jego prosic problem z bmw z glowy dodam jeszcze ze w fachu z bmw jest od 15 lat jest partnerem Bmw Polska
Opublikowano
Zebyscie nie mieli problemow z przejsciem przegladu tech,albo z odszkodowaniem jak sie wyda zamiana silnika bez homologacji,ktora wydaje tylko BMW,oczywiscie jak oni zamienia ci silnik.Znam juz takich co plakali z tego powodu.Po to sie produkuje auta z roznymi silnikami abysmy mogli sobie wybrac.To jest tak jakbys chcial zalozyc sobie kola od Jelcza.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Zebyscie nie mieli problemow z przejsciem przegladu tech,albo z odszkodowaniem jak sie wyda zamiana silnika bez homologacji,ktora wydaje tylko BMW,oczywiscie jak oni zamienia ci silnik.Znam juz takich co plakali z tego powodu.Po to sie produkuje auta z roznymi silnikami abysmy mogli sobie wybrac.To jest tak jakbys chcial zalozyc sobie kola od Jelcza.

ale BZDURA !!! :doh: jaka homologacja :mad2: pojemność ta sama więc o co chodzi, silnik jest jako część zamienna i nic w dowodzie nie musisz zmieniać. Jeżeli wkładasz większy silnik idziesz do urzędu komunikacji z zaświadczeniem z przeglądu i gotowe

www.turboBMW.pl
Opublikowano
Jeżeli wkładasz większy silnik idziesz do urzędu komunikacji z zaświadczeniem z przeglądu i gotowe

To może wytłumacz nam na forum co to za homologacja o której piszesz :shock:

www.turboBMW.pl