Skocz do zawartości

czy mozna wywalic termostat?? w sezonie letnim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z grzaniem wiem wiemw iem bylo 1000razy ale grzeje mi sie nawet podczas jazdy

-mam delikatna nieszczelnosc w chlodnicy (plyn jest zawsze dolany)

- grzeje sie nawet podczas jazdy (mowie tu o upalnych dniach)

- wisco hmmmm no nie wiem pewnie do wymiany czy cieple czy zimne kreci sie z mniej wiecej takim samym oporem

- pompa - nie wiem jak sprawdzic

- aha wywalilem termostat tzn. jest ale nie zamyka sie ani nie otwiera - cos sie sp...doli przez to?

e30 318i 85r m10

Opublikowano
nie no. mialem nic nie pisac ale naprawde podlamujace jest to co mowisz (autor) jak cie nie stac na takie wymiany to po co auto kupowales ... ehhh no nic ci prawie nie dziala a ty sie pytasz czy bez termostatu jeszcze da rade ;/ najlepiej sposc plyn z chlodnicy a silnik po obkladaj loedem moze da rade na chwile.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
To ja tu sie martwię że mam za mało koncentratu w stosunku do wody a tu takie jajca się uskuteczniają :shock: Strach się bać! W BMW trzeba zadbać o układ chłodzenia!
Opublikowano

ja cie nie stac na nowe visco za 100-150zl to kup uzywane za 50zl i po klopocie.

wiadomo ze mozna bez termo latac ale po co? bmw to nie jakies góównoo w stylu lanos.

Opublikowano
mam problem z grzaniem wiem wiemw iem bylo 1000razy ale grzeje mi sie nawet podczas jazdy

- wisco hmmmm no nie wiem pewnie do wymiany czy cieple czy zimne kreci sie z mniej wiecej takim samym oporem

- aha wywalilem termostat tzn. jest ale nie zamyka sie ani nie otwiera - cos sie sp...doli przez to?

e30 318i 85r m10

sorry ...ale wedlug mnie nie masz problemu z bmw... tylko masz problem z brakiem kasy... wstrzymaj sie i odłóż troche kasy i zrób tak jak powino byc... chłodnice wyjmiesz sam... spawanie z 50zł ... wisco ok 250 zł a termostat z 50z... i wtedy powinno byc ok

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

e30 318i 85r m10

sorry ...ale wedlug mnie nie masz problemu z bmw... tylko masz problem z brakiem kasy... wstrzymaj sie i odłóż troche kasy i zrób tak jak powino byc... chłodnice wyjmiesz sam... spawanie z 50zł ... wisco ok 250 zł a termostat z 50z... i wtedy powinno byc ok

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

brawo brawo panowie i panie (podejrzewam ze wiecej pań) piszecie o jakichs glupotach o stosunku wody do plynu (ostatni raz lalem wode do duzego fiata dziadka) kazde dziecko wie ze w wodzie to sie ryby pier.. :duh: takze gratuluje hobby "zastanawianie sie ile jest wody a ile plynu"

:cool2: nie mam zamiaru jak wiekszosc z was jechac i wymieniac jak leci pompa, wisco, termostat, chlodnica, bmw na nowsze bo stare za drogie

nie oszukujmy sie samochod 22lata kosztowal 15baniek i mam w niego pakowac wisko 250 chlodnica 150 pompa 350 :roll2:

to nie kwestia kasy tylko zdrowego rozsadku i nie mam jak WY udawac ze nagle przy zakupie bmw jestescie wielkim fanami od zawsze :duh: zalamka i tyle

gruchot jak kazdy inny w tym wieku za taka kase ma jezdzic i ch.j a jak nie to zyletki

szerokosci bajo

P.S.

SRAM na POZERÓW

Opublikowano
brawo brawo panowie i panie (podejrzewam ze wiecej pań) piszecie o jakichs glupotach o stosunku wody do plynu (ostatni raz lalem wode do duzego fiata dziadka) kazde dziecko wie ze w wodzie to sie ryby pier.. :duh: takze gratuluje hobby "zastanawianie sie ile jest wody a ile plynu"

:cool2: nie mam zamiaru jak wiekszosc z was jechac i wymieniac jak leci pompa, wisco, termostat, chlodnica, bmw na nowsze bo stare za drogie

nie oszukujmy sie samochod 22lata kosztowal 15baniek i mam w niego pakowac wisko 250 chlodnica 150 pompa 350 :roll2:

to nie kwestia kasy tylko zdrowego rozsadku i nie mam jak WY udawac ze nagle przy zakupie bmw jestescie wielkim fanami od zawsze :duh: zalamka i tyle

gruchot jak kazdy inny w tym wieku za taka kase ma jezdzic i ch.j a jak nie to zyletki

szerokosci bajo

P.S.

SRAM na POZERÓW

Gadaj sobie zdrow, to po co zecha kupiles skoro na brak kasy nie cierpisz, to raczej tobie brak rozsadku aby kupowac zecha i jeszcze eksperymentowac czy da sie jezdzic bez termo.. a bez oleju da rade :?: :mad2:

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli traktujesz to BMW jako wozidełko i nic więcej to owszem, nie warto pakować, kasy, byle jechał do przodu i środowiska nie zatruwał :cool2: Znam kilka osób które co dwa lata kupują samochód za kilka koła i tylko leją i jeżdzą, a jak zaczyna się kilka rzeczy naraz sypać to sprzedają i kupują następny. Znam kumpla co mu w Golfie mk2 wydech wisi 3 cm nad ziemią, bo ma zerwane niektóre mocowania, ale póki nie szoruje po jezdni to wg niego nie ma co się w tym babrać :norty: Ale na forum BMW większość z nas traktuje swoje BMW trochę lepiej niż tylko "ma jeździć".

Nie wiem o co Ci chodzi z tą wodą. Do E30 M40 zalecany jest koncentrat BMW mieszany z wodą 1:1. A ja mam jakieś 1:2 albo 1:3 i to jest moje zmartwienie, bo nie wiem czy może sobie krążyć tak mocno rozrzedzony koncentrat w układzie, bo ja DBAM o układ chłodzenia, ostatnio wymieniłem wisco (bo nie dmuchało) i termostat (bo czasami się zawieszał). Bo ja planuję tym samochodem trochę jeździć, wiem co w nim piszczy, jestem w stanie zrobić mu remoncik silnika za 800 zł nawet, niż kupić kolejny i zastanawiać się ile niespodzianek ma pod maską.

a bez oleju da rade :?: :mad2:
No baa, w hondzie civic kilka kilometrów na wodzie w silniku przejedziesz :mrgreen: :norty:

Poza tym pytanie do Pana sqr3byk. Mówisz że Ci się grzeje nawet podczas jazdy. Grzeje się tak że wskazówka idzie poza czerwoną skalę? I co robisz wtedy? Jedziesz dalej czy stoisz, czekasz i ruszasz dalej? :norty:

Edytowane przez pawel_e30
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

okej problem zniknal - oczywiscie nie sam nowe wisko, chlodnica, pompa, termostat i Petrygo :) bo mam M10 :)

jezeli ktos poczul sie urazony moimi wczesniejszymi wypowiedziami - to przepraszam ale pisalem w afekcie ;]

pozdrawiam

Opublikowano

szerokosci bajo

P.S.

SRAM na POZERÓW

Gadaj sobie zdrow, to po co zecha kupiles skoro na brak kasy nie cierpisz, to raczej tobie brak rozsadku aby kupowac zecha i jeszcze eksperymentowac czy da sie jezdzic bez termo.. a bez oleju da rade :?: :mad2:

Stary to mogłeś sobie kupić jakiegoś golfa a nie BMW! Znajomi maja auta za to cenę dbają szanują i kochają i autka śmigają pięknie są niezawodne bardziej niż 4letnie lanosy!!!

Nie ważne gdzie ważne czym:) BMW- Będziesz Musiał Wyprzedzać :)