Skocz do zawartości

skrzynie biegow z 540 6-biegowa do tds da sie zalozyc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy da sie przelozyc,przerobic :mrgreen: taka skrzynie do tds 98r? 540 gna 250 a w tds powyzej 200 koncza sie obroty co na autostradzie jest troche frustrujace,a moze byly tds 6 biegowe? pozdro
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
Opublikowano

Witam

po pierwsze nie bedzie pasowala.

po drugie tds wiecej nie pojdzie ma za mala moc i jest to silnik nie z tej epoki.

po trzecie nie ma sensu sie bawic w robienie ''rakiety" z czegos co nia nie jest i nie bedzie.

Pozdro

Opublikowano
Witam

po pierwsze nie bedzie pasowala.

po drugie tds wiecej nie pojdzie ma za mala moc i jest to silnik nie z tej epoki.

po trzecie nie ma sensu sie bawic w robienie ''rakiety" z czegos co nia nie jest i nie bedzie.

Pozdro

Ładnie napisane :cool2: :cool2:

Jak chcesz jechać więcej to zawirusuj(na własną odpowiedzialność :nienie: )M51 na 170Hp i wtedy zobacz,a ze skrzynią sobie odpuść bo i tak niepasuje :wink:

http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg
Opublikowano
czy da sie przelozyc,przerobic :mrgreen: taka skrzynie do tds 98r? 540 gna 250 a w tds powyzej 200 koncza sie obroty co na autostradzie jest troche frustrujace,a moze byly tds 6 biegowe? pozdro

czytalem dwa razy ten post i jedno nasowa mi sie na mysl : zdejmij pokrywe zaworow i zerknij na walek czy aby nie jest juz zjechany.

mysle ze TDS ja by sie krecil do czerwonego to i 240km/h by wykrecil lecz niestety moc sie konczy przy 200-220 i wiecej seria nie da rady poleciec a obroty jak widac na zdrowym silniku

http://i5.photobucket.com/albums/y167/Elvishh/bmwzegary.jpg