Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chiałbym zrobić pewną analizę jakosci i cen usług różnych ASO BMW w Polsce. Myslę że to tez przyda się forumowiczom w korzystaniu z tych usług.

Mam wrazenie ze nie tylko warsztaty szarej strefy ale nawet ASO troche tymi stawkami manipulują w zależności od rodazju usługi, (Czy na PZU, rodzaj i wiek pojzdu itp) Spróbujmy zbudować tu malą bazę danych, ktora przyda sie nam wszytskim.

Proszę was o podawanie stawek robocizny jaki macie na fakturze za poszczególne usługi lakiernik, blacharz, mechanik oraz ew rodzaj i okoliczności usługi.

Dziekuję pozdrawiam

Never Say Never Again!
Opublikowano

Z tego co sie orientuje. wszystkie stawki w autoryzowanych serwisach od Twojego Inchape po Fote w Gdyni sa nakladane przez BMW Polska.

Zaznaczam ze jedyne roznice moga wystapic w stawce za robocizne 5 minut pracy róznią sie od aglomeracji od 18-23 złotych najwyzsza stawka jest w Warszawie.

Opublikowano
Trochę OT, ale teraz jest akcja wiosna/lato w ASO BMW szczegóły na bmw.pl) - w zeszłym roku skorzystalem i sprawdziłem sobie klimę :)

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Ja co prawda auta w ASO nie serwisuję,ale w Narodowym Auto Teście (przeprowadzonym przez Auto Świat) ASO BMW wypadło najlepiej pod względem fachowości i paru innych kryteriów(jak w zeszłym roku). ;)
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

No to jakie są te stawki w PL? Nikt nic konkretnego nie podał.

Ciekawi mnie jak się kształtują stawki ASO w PL w porównaniu z innymi krajami. Tak z czystej ciekawości, bo oczywiscie nalezy je porównywac na tle zarobków. W USA na przykład ASO kasuje $130 za godzinę, a niezależny mechanik specjalizujący się w europejskich markach (BMW, Audi, Porsche) - $87/godzinę.