Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cały boczek prawa strona skasowany....rzeczoznawca policzyl ładnie, bo wszystko do wymiany co trzeba, tye tylko, że HDI zaproponowali 4800zl, dzwoniłem do serwisu BMW i w serwisie 13 000 zł :duh:

Jak najlepiej to zrobić, żeby wyciągnac od nich ile sie da?? :mad2:

Jak powiedziałem, że oddam do serwisu pan z samopomocy stwierdził, ze moge oddać, a oni na podstawie faktur oddadzą wszystko w 100%...

tylko skąd wziąść 13 000 i pozniej uzerac sie z debilami zeby oddali??

pisać odwołanie, czy skorzystać z jakijś firmy, która się zajmuje takimi sprawami??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie możesz dać do serwisu i rozliczyć bezgotówkowo? Skoro pan z TU powiedział że oddadzą to nie powinno być problemu z rozliczniem bezgotowkowym.
Opublikowano

z tego co zrozumiałem, to oddzadzą na podsawie przedłożonych faktur - czyli pierw sam musze zaplacic za naprawe, a pozniej oni mi oddadza...

Szczerze to wolałbym kase wziaśc - na felgi przynajmniej bedzie :D ....jak dobrze pojdzie :modlitwa:

Opublikowano

13 tys. nie wyciagniesz, ale wez wycene niezaleznego rzeczoznawcy i odoluj sie. Najpierw do HDI pozniej do Rzecznika Praw Ubezpieczonych.

Oczywiscie mozesz to zroic bezgotowkowo w BMW.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
No niestety: albo rozliczenie na podstawie faktur, albo mniejsza kasa, jak sie chce na takiej operacji 'zarobic'. Chyba najlepiej i najuczciwiej jest zalatwic to bezgotowkowo.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
jak oddajesz na bezgotowkowo to nie interesuje cie nic .. tylko ze hdi i tak bedzie podstawialo zamienniki - nawet na bezgotowkowej .. jak chcesz oryginaly to bedziesz musial doplacic albo sie z nimi procesowac
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

a auto juz jest rozebrane ze wiedza konkretnie ze 13 tys w aso? bo juz nie jeden raz spotkalem sie z tym ze wycena szkody na "oko" przez rzeczoznawcow bylo na 4 tys a po raozebraniu auta rosla do 9 tys :/

a jeszcze sprawa taka ze spytaj sie ile oni sobie cenia twoje auto, bo jesli naprawa przekroczy 100% (jesli naprawa z oc, ac 70%) to auto idzie do kasacji, a teraz to jest bardzo nie korzystne, nie to co kiedys ze dalo sie sprzedac wrak i plus odszkodowanie niewielka doplata i nowe auto na podworku.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

niestety z HDI Samopomoc zawsze sa problemy - prawie zawsze zaniżają wycenę i robią olbrzymie trudności z wypłatą kasy - ostatnio spotkałem się z przypadkiem, w którym mimo, że po kolizji na miejscu była policja, to Samopomoc i tak nie chciała uznać roszczenia poszkodowanego (szkoda miała być pokryta z OC sprawcy ubezpieczonego właśnie w HDI)

jeśli masz AC w innej firmie, to pogadaj ze swoim ubezpieczycielem odnośnie szczegółów i bierz AC - Twoja firma sama rozliczy się z HDI - wojowanie z nimi przed sądem Tobie zajmie w naszym kochanym kraju +-3 lata :? a ubezpieczycielowi zawsze łatwiej, bo ma do dyspozycji "większą moc przekonywania" - starcie równorzędnych przeciwników, no i kwota kilkunastu tysięcy nie zakłóci ich płynności finansowej, co też będzie argumentem w dyskusji z HDI

w przypadku, gdy Twój ubezpieczyciel dogada się w końcu z Samopomocą - Twoje AC pozostanie nietknięte - w najgorszym razie i tam lepiej utracić zniżki w AC niż zapłacić kilka tys. z własnej kieszenie

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Korzystając z okazji tematu o ubezpieczalniach.

Słyszałem, że Link4 z góry wszystkie sprawy wysyła do sądu. Ktoś to może potwierdzić?

Znam sprawę, że PZU nie chciało zapłacić za szkodę, ponieważ ich rzeczoznawca stwierdził, że taka szkoda nie mogła powstać w sytuacji do której przyznała się sprawczyni wypadku. Oświadczenie, podpis, a tu takie numery. Co za chory kraj...

"... Jednością Silni, Rozumni Szałem... "
Opublikowano
Korzystając z okazji tematu o ubezpieczalniach.

Słyszałem, że Link4 z góry wszystkie sprawy wysyła do sądu. Ktoś to może potwierdzić?

Znam sprawę, że PZU nie chciało zapłacić za szkodę, ponieważ ich rzeczoznawca stwierdził, że taka szkoda nie mogła powstać w sytuacji do której przyznała się sprawczyni wypadku. Oświadczenie, podpis, a tu takie numery. Co za chory kraj...

a słyszałeś o wyłudzeniach odszkodowań? - co kraj, to obyczaj - ubezpieczyciele sa podejrzliwi, ale jak ktoś jest pewien swego, to powinien walczyć

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)