Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie,a mianowicie jaki powinien byc "oryginalny" rozmiar kol w BMW 316?bo chcialbym sobie zalozyc duze opony a nie wiem czy beda pasowaly :twisted: dzieki ,pozdrawiam :cool2:
Opublikowano

Witam.

Ja w moim BMW jak kupiłem miałem założone opony 185/65R15 zarówno zimówki jak i letnie. Teraz zimówki mam 185/65R15 (czyli bez zmian) a letnie mam 205/55R16 (oczywiście nowe alusy + nowe opony) :D

Opublikowano
Opony oryginalne w 316 to 185/65/15. Jeśli chcesz szersze (nie polecam) to 205/60/15. Oczywiście jeśli chodzi o felgi 15'.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
ja chcialem zmontowac sobie 205 ,bo mam zderzaki po tuningu i kurde jest ciut niski :| ale jak mowicie ze da rade to takie musze sobie kupic :dance:
Opublikowano (edytowane)
witam. ja jak swoją bete kupiłem zimówki miałem 186/65/15 a letnie 205/60/15 z :cool2: sorrry rozmiar mi sie pomylił zamiast 15napisalem 16 Edytowane przez andrzej19