Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupilam ostatnio subwooferek i chcialabym go podlaczyc. Chcialabym podlaczyc go do tylnych glosnikow. Wiem juz ze kable sa w rogu tylnej kanapy po stronie kierowcy no i znalazlam:) jednak jest ich tyle (2 wiazki)i tak sa pochowane ze nie wiem jaki kabel jest od glosnikow. Czy wie ktos moze jak to zrobic??
Opublikowano

bez wzmacniacza to nie pociągnie, jak już będziesz miała wzmacniacz, to musisz faktycznie podłączyć pod rca, problem tylko taki że w fabrycznym radiu ich nie ma...

są dwie opcje:

1.wymiana radia

2.dokupienie adaptera/dorobienie u jakiegoś gościa od audio wyjść z radia

ja mam adapter i spokojnie starcza, nie chciałem wymieniać radia bo to brzydko wygląda

ja zamontowałem coś takiego: adapter

Opublikowano
Koledzy :) sory zapomnialam napisac ze subwooferek jest aktywny:) No i nie chce ruszac radia. Chce podlaczyc go do tylnych glosnikow. wiem ze tak mozna, tylko nie wiem jak:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ktoś ostatnio do mnie na PW pisał w takiej sprawie :)

Tak, można podłączyć do tylnych głośników - no problem. Potrzebne dwa rezystory 1kOhm, kondensator elektrolityczny 10-47uF/25V i kabel.

Kai
Opublikowano
Podlacze sie do pytania, czy do fabrycznego subwoofera tez potrzebny jest wzmacniacz bo zastanawiam sie nad kupnem
RAZ BMW ZAWSZE BMW
Opublikowano

Witam

Do fabrycznego subwoofera jest potrzebny wzmacniacz.

Oryginalnie jest obsługiwany przez oryginalny wzmacniacz Hi-Fi lub Top Hi-Fi

Chcąc zasilić oryginalny subwoofer innym wzmacniaczem trzeba pamiętać, że z subwoofera wychodzi 4 lub 8 kabli, każdy głośnik ma swoje oddzielne wyjście.

Pozdrawiam

typer

Opublikowano
pozatym jesli wzmacniacz ma wejscia hi i low to mozna podpiac pod hi prosto z glosnika (tylko i wylacznie jednego) dokupujac za jakies 8 zl rozgaleznik,i przepuscic przez dwa kanaly na wzmacniaczu,a wyjsc mostkiem wedlug oznaczenia na wzmacniaczu,chyba ze go nie ma to lewy + i prawy - i bedzie smigac