Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy zakupiłem szpere niby miała być 4,1 ale coś mi niegra na jedno obrucenie pułosią wyhodzi trzy i troszeczkę obrotu wału jak mogę to sprawdzić dokładniej
Opublikowano

chlopaki jestescie zajebisci jedyne co potraficie to :

- jedz do serwisu / mechanika

- jest nabite na tabliczce

jesli ww nie zdaja egaminu to glowa w piach i temat ucieka w zapomnienie

jesli nie mozesz zdjac dekla i policzyc zebow to zrob tak :

(sposob czasachlonny)

zaznacz na obudowie dyfra kreski od strony walu i od strony polosiek, pozniej na flanszach tez kreski zeby pokrywaly sie tymi na obudowie, krec walem i licz ile obrotow masz na wale i ile na polosiach i jesli zrobisz 41 obrotow na wale i 10 na polsiach bedzie to masz przelozenie 4.10

jesli zdejemisz dekiel to policz zeby na ataku i np masz 45 a na stelitach masz 13 to 45/13 =3,46 i takie wlasnie jest przelozenie :)

Opublikowano
oki policzę zemby mam go na wierzchu na flanszy liczyłem przy kupnie jest 40 tak jak w starym moście ale byłem nie doinformowany i nie policzyłem od atakującego myślałem tylko że ktoś wie coś po numerach które są wybite na mechaniżmie 4061006241 217816 coś czuje że to 3,15 ale będę zły bo szperka jest ciasna niema opcji obrucenia rekami nawet dla pudziana a ja chciałem 3,91 lub 4,1 bo atko 2,0i choć niedługo swap na 2,5 lub 2,7
  • 2 tygodnie później...