Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pewnie było to już nie raz poruszane na forum ale od pewnego czasu znaczy sie jakoś od tygodnia moja bunia chce mnie ugotowac zimne powietrze leci tylko jak ja odpale i dopóki nie zgasze to chłodzi ale jak tylko wyłącze silnik i zapale ją na nowo to tylko grzeje i nie reaguje na pokrętła możecie mi doradzić

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano

kiedys to mialem w poprzedniej E32. To jest jakiś kwas z podciśniieniowymi tegesami od klapek nawiewu.

mnie sie udalo wrocić do zimniego po 1536 razie kręcąc pokrętłem od temp nawiewu. Potem juz do konca lata nie ruszalem tego.....

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

Opublikowano
Prawdopodobnie elektrozawory się wieszają. Ich standardowa pozycja to "otwarte" i leci ciepło, a przymykają się w zależności od ustawień temperatury. Klapki nawiewów są sterowane silniczkami (klimatronik).
Opublikowano

Wita !

Mam to samo! Powidzcie mi gdzie sa te elektrozawory, jak się do nich dostac? Tak samo z tymi klapkami - domyślam się, że są gdzieś pod deską, ale gdzie jak tam wejść, z której strony - z lewa, czy z prawa, a może od strony silnika. Jak demontuje sie deskę? Awaria wydaje sie nietrudna, ale dostęp koszmarny.

pozdrawiam Wszystkich

Opublikowano

Elektrozawory są zaraz pod szybą od strony kierowcy, są pod taką plastikową klapką jak bepiecniki ale większą ,ew. możesz mieć problem z panelem sterowania klimą, ja miałem to u siebie, wymienilem elektrozawory i to nic nie dało,a problem był w walniętym panelu sterowania.

(klimatronik)

Pzdr!