Skocz do zawartości

E32 - Czy warto kupić B750 i - 1990 rok 235 tys kilometrów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto jest od maja w Polsce, ma Gaz, pali gazu 22 l. / 100 km, a benzyny 28 litrów (spokojna jazda). Skóra.

troche mu rzeczy dobrze nie działa, np. szyba sie nie podnosci, fotel kierowcy nie działa jeden siłownik elektryczny.

Zawsze chciałem mieć E 32 BMW 730, dostałęm do trestowania 750, bo taka się trafiła i musze zdecydowac się do poniedziałku.

I jaka cena jest rozsądna ?

Dziękuję za pomoc

SPS

Opublikowano

No to jest raczej za dużo za takie auto( i jeszcze nie w stanie idealnym), szczególnie teraz jak jest wiele aut naściąganych z niemiec. 750 w niemczech są tanie ,bo dużo palą.

Acha no i to twoje spalanie. Chyba się pomyliłeś, auto powinno palić więcej gazu niż benzyny (jak jest odwrotnie to coś jest nie tak).

Opublikowano

Zrobiłem tak:

Pojechałem 128 km w jedną strone na paliwie. Komputer pokazał, że pale 21,8 litry i faktycznie zbiornik miał 50 % paliwa a zostało około 25%

Wróciłem 128 km na gazie. Komputer pokazał mi, że palę 15,3 litrów (stan paliwa bez zmian, wiec sie nie pomyliłem na przełączniu.)

Za każdym razem auto było zimne, bo miałem 5 godzin przerwy w jeździe.

Wczoraj jazda mieszana, cały dzień, przejaechałem 100 km na gazie, musiałem doładowac 22 litry gazu.

W moim odczuciu silnik też gorzej pracuje na beznynie !

Pytania.

1. czy spalanie gazu 15 l / 100 km jest dobrym wynikiem

2. czy można specjalnie tak podregulwac taki silnik, by jeździł super na gazie, a gorzej na benzynie. (Np. właściciel preferował tylko gaz i chciał mieć auto ustawione pod gaz) ?

3. Jaka cena za to auto jest sensowana 20 tys złotych ?

Dziękuję za pomoc, bo sam w BMW jestem zielony.

Opublikowano

A jak mierzone jest to spalanie na gazie... bo jeśli instalacja to nie wtrysk, a raczej do starych V12 wtrysków się nie montuje bo to kosztuje majątek to "licznik" gazu może wskazywać głupoty... lub nawet pokazywać spalanie połowy silnika :D

Jeszcze gorzej jednak gdy to spalanie 15 litrów na 100 km dotyczy jazdy na gazie a spalania na benzynie :D :D :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Cena naprawdę zależy od stanu auta. Jak auto jest zadbane to jest warta 20 tys. zł , jeśli nie to nie jest warta. Najlepiej by było jakbyś obejżał kilka innych ofert tych samochodów i porównał stan ich (i cene).

Obejżyj oferty na www.gratka.pl i www.trader.pl tam jest naprawdę dużo tych aut.