Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.Tak jak w tytule mam pytanie,za jaką realną cenę ale tak szczerze najwyższą mogę sprzedać swoje BMW323i ?Czytam posty na tym forum i widzę że dużo osób poszukuje,a inni piszą że ciężko trafić dobry model z silnikiem 2,5l.U mnie jest silnik M52b25 170KM ,blok aluminiowy,oszczędny,moment lepszy niż w starym 2,5l M50b25 .Samochód jest w stanie bardzo dobrym.Silnik jest w stanie idealnym ma 190.000km przebiegu,lecz nie bierze grama oleju ,wszystko serwisowane na czas,wyposażenie jest pełne oprócz skóry(klimatronic dwustrefowy,pełny komputer,podłokietnik,2 poduszki,abs,elektryka,przód tył tarcze itp)Samochod jest dwa lata w Polsce,a wNiemczech jeździło 2 włascicieli (dziadków teraz ok 70lat).Jest to udukemntowane.Samochód wygląda jak na foto felgi 17'' motorsport,w tym roku założyłem nowiutkie opony Falken 225/45/17,technicznie 100% sprawny,nie wymaga wkładu finansowego.

Mam prośbę do moderatorów,żeby nie usówali tego postu ,bo to jest post w ramach orientacji a nie ogłoszenie do sprzedarzy.

Poprostu nie mogę trafić nigdy na giełdzie podobnych modeli żeby porównać,a na internecie też 323i jest mało.po drugie nie znamy faktycznego stanu.A u mnie jak pisałem stan prawie idealny,technicznie też 100% sprawny,wszystko na bierząco wymieniane (zresztą przez dwa lata co ja wymieniłem to: 2 sworznie,tarcze hamulcowe Brembo przednie i klocki,pompe wody i wisko,oraz wszystkie paski i oleje na bierząco).

Wiem że na forum jest dużo osób znających temat,prosze podpowiedzieć w razie czego ile mógłbym żadać za to autko???

Edytowane przez RafiRud
Opublikowano

Czesc

Trzeba bylo nie pisac o tym dzwonie,co ci wydzwonila zona :P

Poza tym jak wynika z Twoich postow ,troche awaryjek bylo.

Oczywiscie nie ma to znaczenia ,jesli bryka jest sprawna i doprowadzona do idealnego stanu,Ale z forum ,chyba /ci nikt nie odpowie na to pytanie,bo nikt tego samochodu nie widzial.

pozdrawiam

Opublikowano
chodzi o wycene tego twojego autka ktore kilka miesiecy temu mialo malego dzwona?? :mrgreen:

Dlatego widac jak autko wyglądało ,i pisałem ze wszystko poszło nowe,maska błotnik,grill itp.Do tego momentu była dziewica.

Jesli juz to pytanie było w innym celu.

Czesc

Trzeba bylo nie pisac o tym dzwonie,co ci wydzwonila zona

Poza tym jak wynika z Twoich postow ,troche awaryjek bylo.

Oczywiscie nie ma to znaczenia ,jesli bryka jest sprawna i doprowadzona do idealnego stanu,Ale z forum ,chyba /ci nikt nie odpowie na to pytanie,bo nikt tego samochodu nie widzial.

pozdrawiam

A jakiez to naprawy?To jest serwis bierzacy,2 sworznie,tarcze zmieniłem przy wymianie sworznia,bo małe bicie było,wiec poszły nowe tarcze,pompa wody za 80zł i wisko za 170zł.Na 2 lata tyle napraw.Inni by jezdzili,na tych sworzniach czy tarczach ale ja dbam o autko.Autko wyglada i jeździ super,a to ze sa fotki stłuczki to plus,bo to jedyna stłuczka w życiu tego autka,można sprawdzić,a i po niej śladu nie ma ,bo jak pisałem nie ma szpachli tylko wszystko nowe.Poprostu ma dwójke dzieci i zmieniłbym na e-39 528 ,dlatego to pytanie.

Opublikowano

Cena w przedziale 15-20 tys - więcej się nie da powiedzieć po tym co piszesz, czy po zdjęciach. Do tego nie napisałeś nic o stłuczce - co prawda drobnej - ale też nikt nie wie jak naprawiłeś i na jakich częściach.

Zresztą nie jest tak łatwo sprzedać samochód - większość patrzy najpierw na cenę, a potem na resztę (tak jest z każdym towarem) - także to ile teoretycznie samochód jest warty nie przekłada się na to za ile go można sprzedać.

Opublikowano
Pytam,bo czytam inne posty i ludzie piszą ze ciezko kupić zadbane nie zajechane Bmw 2.5l. Ja mam własnie nie zajechane silniczek igła.Co do aut to ,ze porozbijane sa.Moje było dziewica i zona nie miala dzwona przy 100km/h czy wiecej tylko jak pisze w poscie i są fotki na parkingu pod leclerciem więc to też o czymś świadczy,przy małej prędkości.Proszę pisać tylko przedział cenowy,bo jak mi znajomy mówi ze jest gdzieś taka sama jak moja za 12tys to mnie szlak trafia,jade oglądam,a to max 2.0 lub mniej,bez klimy komputera,felg itp,tylko z zewnatrz e-36 i zielona(to dla niektórych wystarczy i mówią taka sama).Dlatego niektórzy znają się na cenach danych silników z danym wyposażeniem.Koła moge załozyc 15'' z zimówkami i juz taniej.Moje koła same teraz to ok 2500zł sa warte letnie.Niektorzy chca kupic odemnie podłokietnik za 400zł,albo kompa pełnego za 500zł.Ja to wszystko mam więc pisze autko z wypozazeniem pełnym oprócz skóry i wszystko działa.Klima itp
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jakiez to naprawy?To jest serwis bierzacy,2 sworznie,tarcze zmieniłem przy wymianie sworznia,bo małe bicie było,wiec poszły nowe tarcze,pompa wody za 80zł i wisko za 170zł.Na 2 lata tyle napraw.Inni by jezdzili,na tych sworzniach czy tarczach ale ja dbam o autko.

Po części Cie rozumiem bo mam podobne podejście ale albo trafisz na maniaka który to doceni albo musisz pogodzić się z faktem, że sprzedasz za tyle ile ktoś ci zaoferuje i będzie to poniżej tego co oczekujesz. Twoje auto ma tyle co moje, 12 latek, trzeba naprawdę wiedzieć co się chce kupić aby wydać 15kzł na takie auto. Klient z ulicy po niego nie przyjdzie bo za te kase ma 4-5 letni dupowóz, a jemu to obojętne czy ma felgi za 2.5kzl, komputer i tarcze na obu osiach. No i przebieg, popatrz po ofertach, ludzi przeraża magiczna cyfra 200kkm.

Życze powodzenia w ewentualnej sprzedaży i cierpliwości.

Opublikowano
A jakiez to naprawy?To jest serwis bierzacy,2 sworznie,tarcze zmieniłem przy wymianie sworznia,bo małe bicie było,wiec poszły nowe tarcze,pompa wody za 80zł i wisko za 170zł.Na 2 lata tyle napraw.Inni by jezdzili,na tych sworzniach czy tarczach ale ja dbam o autko.

Po części Cie rozumiem bo mam podobne podejście ale albo trafisz na maniaka który to doceni albo musisz pogodzić się z faktem, że sprzedasz za tyle ile ktoś ci zaoferuje i będzie to poniżej tego co oczekujesz. Twoje auto ma tyle co moje, 12 latek, trzeba naprawdę wiedzieć co się chce kupić aby wydać 15kzł na takie auto. Klient z ulicy po niego nie przyjdzie bo za te kase ma 4-5 letni dupowóz, a jemu to obojętne czy ma felgi za 2.5kzl, komputer i tarcze na obu osiach. No i przebieg, popatrz po ofertach, ludzi przeraża magiczna cyfra 200kkm..

A ja i tak bym wolał mój 12letni wózek niż roczną Pandę :D Licząc nawet wszystkie koszta i opłaty i paliwo jestem przez dwa lata mniej stratny niż właściciel w/w auta lub tym podobne.Policz utratę wartości po dwóch latach takiej Pandy,serwisy gwarancyjne a wogóle jaki komfort jazdy :cry2: .

koncze temat ,bo widze i tak nie dowiem sie po ile takie egzemplarze chodzą,bo o to mi chodziło,a nie czy sprzedam i ile napraw miałem

Opublikowano
a ile dałes za felgi i jakie to są bo mam takie same i chce je sprzedac i nie wiem ile powiedziec (mam 15)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
koncze temat ,bo widze i tak nie dowiem sie po ile takie egzemplarze chodzą,bo o to mi chodziło,a nie czy sprzedam i ile napraw miałem

No ale czego nie wiesz!? Wejdź na allegro, gratke i poszukaj rocznikowo podobnego do Twojego auta i już masz jasność. Jak chcesz dostać więcej niż tam chodzą to będziesz czekał na klienta który być może będzie chciał dać więcej. A stara zasada handlu jest taka, towar jest wart tyle ile ktoś jest gotów za niego dać. I tyle.

Opublikowano
dokładnie jak pisze kolega BaX, zobbacz na allegro ceny, tam juz handlarze dokladnie wiedzą co ile trzeba cenic :mrgreen:
Opublikowano
dwa miechy temu kupiłem 323i 96r czarna stan generralnie ok wyposażenie takie jak u ciebie i dodatkowo pół skóra w naprawdę dobrym stanie. Lakier widać że ma swoje lata więc w miarę wiem że nie było bite i malowane. Z mechaniki co musiałem zrobić i wiedziałem przed zakupem, to wymiana amorków przód, tuleje, sworznie łaczniki stabilizatorów i gumy na stabilizatorze, nie żeby te części były wtłuczone wszystkie, ale jeden sworzeń i tuleja była do wymiany ale wymieniłem wszystko coby już na dłużej miec spokój. Gościu chciał za nią 16 koła ale wkońcu puścił za 15 i cały bak paliwa :mrgreen: fakt że musiałem z gliwic jechać po nią do jarocina, ale było warto. Więc sądzę że za swoją nie weźmiesz więcej jak 15-16 koła, oczywiście na allegro te roczniki są droższe ale pytałeś o realną cenę.