Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

jak w temacie jakie polecacie świece do silnika M60. Ze 3 miesiace wymieniłem z jakichś Boschów na NGK V Line i po tej wymienie silnik zaczoł beznadzieje dygotać. Może czas znowu zmienic świeczki tylko na jakie tym razem??? Myslicie że jest sens kupowac świece z ASO ??

Opublikowano
Świece wymieniali mi w warsztacie, ale nie mam pewności co do ich wyboru. Prawdę mówiąc dlatego własnie zastanawiałem sie nad kupnem świec w aso ( aktualnie jest wyprzedaż i są po 35 zł za sztuke i myśle że oni raczej dobrze je dobrali ). Nie specjanie sie na tym znam wiec może sie nawet okazac że założyli mi jakieś badziewie a skasowali jak za dobre swiece. Dlatego teraz sam chce kupić świece i dopiero pojechac żeby ktoś je wymienił.
Opublikowano
Świece wymieniali mi w warsztacie, ale nie mam pewności co do ich wyboru. Prawdę mówiąc dlatego własnie zastanawiałem sie nad kupnem świec w aso ( aktualnie jest wyprzedaż i są po 35 zł za sztuke i myśle że oni raczej dobrze je dobrali ). Nie specjanie sie na tym znam wiec może sie nawet okazac że założyli mi jakieś badziewie a skasowali jak za dobre swiece. Dlatego teraz sam chce kupić świece i dopiero pojechac żeby ktoś je wymienił.

według mnie też raczej niema sensu kupować w aso... nie chce namawiać... ale może sam sprawdz swoje swiece..nie wiadomo co tam włożyli... pracy jest odrobinka... sciągasz pokrywy plastikowe... odkrecasz cewki i swiece ... nic trudnego a wszystkeigo dowiesz sie sam i na 100% bedziesz wiedzial jakie swiece są

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
Mam jeszcze takie moze głupie pytanie czy po np wymianie świec moga pojawic sie błędy które pózniej trzeba kasować?? Mój samochód od 2 lat nie był nigdy podpinany pod zaden magiczny komputerek i nic nigdy nie było kasowane. Przeczytałem w jakims poście że jeden z naszych kolegów miał podomny problem który ustał po skasowaniu błędów, moze ja mam ten sam problem??
Opublikowano

35 pln za sztuke świecy w ASO ??!!

Masakra hehehe

Zmienilem świeczki 2 tygodnie temu, i za 8 sztuk NGK, typ dobrany z katalogu NGK dla M60 dalem 116 PLN. Wczesniej mialem ientyczne swiece.

Opublikowano

kup ngk a nie oryginaly - 35 zł za 1szt to juz przesada ...

po wymianie swiec nie pojawia sie zadne bledy - chyba ze jedna z wczesniejszych swiec nie dawala wogole iskry ... kasowanie bledow to ok 50-100zł - warto zainwestowac bo mozna sie dowiedziec co dolega samochodowi ...

Opublikowano
witam.co do swiec to moim zdaniem NGK beda dobre tylko trzeba odpowiedni nr dobrac.ja w 325 mialem NGK i teraz mam w 735 E-32,w E-39 528ii w jescze jednej e-39 523i.wszyskie te 3 samochody mam na swieczkach NGK i nie ma zadnego problemu.pozdrawiam

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

Tak informacyjnie powiem Wam ze 35 zł za sztuke swiecy w ASO to cena z wyprzedaży. Mormalna cena to niby koło 70 kilku złotych :-)). Przynajmniej tak wyglada to w katalogu. Nie trudno wiec policzyć ze wymiana 8 świeczek wyniosła by 593 zł plus koszt jednostek servisowych :-)

Cena katalogowa...... 74,10 brutto

Cena detaliczna wyprzedaży(zł) ...34,59

Opublikowano

Dodajmy tylko że BMW świec nie produkuje, i pewnie te "orginaly" to Bosch, który kosztuje tyle co NGK.

463% narzutu.... ciekwe czy dlugo nad tym mysleli