Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj komputer na średnim spalaniu po przejechaniu 30km pokazał mi 20 litrów/100km. Nie wiem czy takie jest faktyczne spalanie bo jeszcze tego nie sprawdziłem ale ta wartość mnie przeraża :jawdrop: Co ciekawe na postoju średnie zużycie paliwa szybko rośnie, prawie jak w sekundniku. Kiedy ruszę zużycie paliwa zaczyna spadać.

Czy wiecie co to może być? Komp oszalał?

Opublikowano
Pojeżdzisz jeszcze parę km i zacznie spadać, na komputerze przy resetowaniu średniego spalania bardzo szybko rośnie a w miarę najechanych km coraz wolniej się zmienia. gdy zreseujesz wskazanie i zaczynasz jazdę na zimnym silniku jest strasznie duże ( u mnie przy -25 przy odpaleniu pokazał mi nawet 640litrów i spadało co 100 z każdą chwilą)
Opublikowano
Dzisiaj komputer na średnim spalaniu po przejechaniu 30km pokazał mi 20 litrów/100km. Nie wiem czy takie jest faktyczne spalanie bo jeszcze tego nie sprawdziłem ale ta wartość mnie przeraża :jawdrop: Co ciekawe na postoju średnie zużycie paliwa szybko rośnie, prawie jak w sekundniku. Kiedy ruszę zużycie paliwa zaczyna spadać.

Czy wiecie co to może być? Komp oszalał?

Dodam tylko żebyś pojeździł tak z 300km bez resetowania komputera, spalanie się ustabilizuje na normalniejszym poziomie.

Ja tez wole nie patrzec na komputer jak stoje w giga korkach bo sie nerwowy robie. :mrgreen:

BMW 316ti N46B18A '04 - sprzedane

BMW 318ti M44B19 '98 - sprzedane