Skocz do zawartości

[E30] 325e Szukam coś na jej temat.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukam wszelkich informacji na temat silnika 325e 2.7l, czy coś się szczególnie w nim sypie, ile wam pali, czy da się zmienić sterowanie np. od 325i albo M3 tak zeby uzyskac wiecej mocy z tej pojemnosci.
Opublikowano

Ja sie bawie takim cackiem i jak narazie zadnych problemow.Chodzi super,pali maxymalnie 12l w miescie przy pelnym bucie a trasa

trasa w zaleznosci od predkosci od ok 7 (przy 90km/h) do 9 przy 140-150.Mam w nia wpakowamy chip,regulator cisnienia paliwa 3bary,a w sobote mala zmiana walka rozrzadu :) ile KM nie wiem,ale mozliwosci tuning sa nieograniczone :) glowica od 2.5,kolektor ssacy od 2.5 i kilka innych zabiegow i ponad 200KM da sie spokojnie zrobic....pozdrawiam

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano

Ja z chęcią sobie poczytam opinie użytkowników E-30 bo sie przymierzam do tegj Beci a jej głównym rywalem jest Rekinek E-28...

Kto mnie przekona do któregoś...

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
Generalnie jest ciezka ale moja pali w miescie gazu ok 18 litrow natomiast w trasie autentycznie pali bardzo malo. Osiagow to ona nie ma ale silnik po 240 tys ma rownotkie piekne cisnienie oliwy nic nie bieze i pozatym jast ok. Z tego co mechanik mi powiedzial trzeba uwazac na pasek rozrzadu i chyba wymieniac czesciej co 60 tys. Pozatym nie wiem czy jest sena xmieniac w tym silniku cos rzezby sie nie robi
Opublikowano
Osiagow to ona nie ma ale silnik po 240 tys ma rownotkie piekne cisnienie oliwy nic nie bieze i pozatym jast ok. Z tego co mechanik mi powiedzial trzeba uwazac na pasek rozrzadu i chyba wymieniac czesciej co 60 tys.

Pasek rorzadu? a nie ma tam przypadkiem lancucha? co do osiagow to tak szczerze powiem ze nie narzekam na II biegu jeszcze boczkami ladnie chodzi fakt ja go mam w duzo lzejszym E21 silnik ten jest bardziej podatny na mody niz zwykla 2.5 i duzo tanszym kosztem mozna zdobyc sporo mocy! jak seryjny ma niewielka moc (KM) tak moment obrotowy ma niesamowity jest to po porostu benzynowy diesel! jesli chcesz sie dowiedziec naprawde duzo o tym silniku to jest jeden "miszczu" ktory wie o nim prawie wszystko...jego stronka to http://www.bmw.vip1.pl/. jak mialem ze swoim lekkie problemy tak on mi pomogl jak nikt inny! czlowiek naprawde sie na tym zna i jak ma tylko chwile wolnego to odpisuje na maile i mowi tyle ile wie o wszelkiego rodzaju modach tez Ci powie bo sam maxymalnie zmienia swoja etke :) Pozdrawiam

Opublikowano
Na osiagach mi aztak bardzo nie zalezy....chce jedynie by przy wyprzedzaniu nie trzeba bylo sie czaic jak do jeza...jak bym chcial przecinaka to jakas japonsko kosiarke bym sobie kupil...
Black - Mighty - Wonderful