Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moj dobry kolega ma zamiar sobie kupic BMW e34 535 jak mozecie to doradzcie na co ma zwrocic uwage szczegolna, najwieksze wady tego modelu i zalety.Niestety chce kupic wersje z gazem , badz jak kupi model bez gazu to czy warto montowac GAZ i to do BMW???

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
zabija ? jesli ktos chce jezdzic 35 a nie patrzec jak stoi to polecam gaz. Polecam gaz bo sie wiecej jezdzi = wiecej jazdy wiecej frajdy...a 35 litra trudno zabic gazem chyba ze sie pojedzie do firmy i zalozy gaz za 900zl.... nie polecam gazu w 518 bo sie zmula ostro...ale przy ponad 200KM jest OK.....Jak slysze kwestie GAZ ZABIJA to mnie rozwala...mam juz którąś Beemke z kolei i zadnej gaz nie zabil a rocznie robie kolo 50-60 tyś..Oczywiscie beemka nie lubi gazu i zeby ja odpowiednio ustawic trzeba odpowiednich umiejetnosci.Pozdrawiam.

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
ja gazu nie mam i nie chca mieć ale faktem jest że do dużych silników to żeby jezdzić to musi być gaz ale jak piszesz do serwisowania trzeba mieć "dużo umiejętności" ale gdzie takich fachowców znalez ? z moich kupli co mają auta na gaz to tylko jeden sobie chwali w audiku ale wybrał samemu najdroższą wersję instalacji ze wszystkimi dodatkami łącznie z przekaznikem do odcinania pompki paliwowej a pozostali co pojadą do swoich serwisów to przyjeżdżają z gąbką w filtrze albo z zaciśniętym wężem cibantem dokładnie jak w programie "usterka" (no i pompka co miesiąc)
Opublikowano
ja ma 535 e 34 i uwazam ze gaz jest nie sluszny w bmw nie poto sie robi auta o takiej pojemnosci i mocy zeby ktos to zasmiecil gazem chyba wszyscy wiedza co pada po gazie w bmw ....!a co do uwag do bmw to miej na uwadze podpore walu czy w okolocy recznego nie czuc wibracji lub stukania to ciezka sprawa przy takiej mocy
Opublikowano

cytat co do gazu !brak mocy

zaczeła nawet strzelać

gaz uszkodził przepływkę

aż wreszcie wymontowałem GAZZZ

samochód dostał drugie życie ożył

praca silnika jest fantastyczna teraz jazda jest przyjemnością

NIGDY NIE ZAMONTUJE GAZZZU DO BMW

Opublikowano
A jakie ma wady a jakie zalety BMW 535 i na co nalezy zwrocic uwage przy zakupie.

Opublikowano
czy jak gasisz silnik to nie słychać głośngo stukotu, takiego trrrr, sprawdz to gdy samochod jest na luzie i nie jest wcisniete sprzeglo. czy da się zrobić test komputera, opis znajdziesz na forum oraz czy równo chodzi na gazie i na benzynie, czy nie ma luzu na drążku zmiany biegów, czy bagażnik pood wykładziną nie rdzewieje lub czy wykładziny nie są mokre.
Opublikowano
535 zazwyczaj ma duze przebiegi nie wierz w przebieg rzedu 200tys....bo to malo realne jest....Takie samochody jak ktos kupowal to po to zeby walic duze trasy na szybkich odcinkach...I nie po to zeby takim samochodem jezdzic jak emeryt :) z drugiej strony lepiej qpic 300 tys przebiegu na 3.5 l niz 180 tys na 2.0 :) takie moje zdanie..>ten silnik trudno jest zmeczyc a jak ktos nie ciagal przyczepy z ceglami i nie jezdzil po wichurze....to raczej silnik nie do zabicia....Sam sprzedalem swoja z przebiegiem 678 tys :D i byla zdrowa nie brala oleju nie kopcila i nic sie nie dzialo.... teraz mam 2.5 :) i 2.0 :] ale 3.5 to jest potega :). 2.5 ma 350 tys :) i nic sie nie dzieje .....natomiast 2.0 ma 220 tys i na pol syntetyku jezdzi i nic nie cieknie....Przedewszystkim sprawdz sobie samochod pod katem geometrii....Reszta jest do zrobienia....jakie amorki itp...Jak bedziesz mial zdrowa bude...prosta....nie powiem ze nie bita bo takich nie ma w polsce :D to smialo qpuj.....no i oczywiscie jesli jestes esteta to wyglad...Przegon ja do 220 km/h zobacz cyz nie ma bicia , most nie huczy....Biegi plynnie wchodza...zredukuj , przeciagnij do odciecia...i zobacz czy oleju nie czuc i nie widac.....Powodzenia.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Chlopie nie sluchaj tekstow typu: gaz zabija... ja ma zalozona sekwencjie od 60 tys nic sie nie dzieje. Prawada, ze za instalke dalem 6.7 tys ale bylo warto bo nie czuc zadnych spadkow mocy ani nierownych obrotow. jestem bardzo zadowolony... najbardziej na stacjach benzynowych.

Co do samej 535 to trzeba przedewszystkim sparwdzic geometrie... najwazniejsze zbey auto nie bylo krzywe i pozlepiane z kilku. Co do silnika to jest duzy i wytrzymaly silnik. Musi pracowac rowniusienko w pelnym zakresie obrotow. Posluchaj czy panweki nie skrzecza... popukaj delkiatnie po gazie. No i ogulnie zeby zadbana byla bo po co sie wpedzac w daremne koszta.

Opublikowano
czy jak gasisz silnik to nie słychać głośngo stukotu, takiego trrrr, sprawdz to gdy samochod jest na luzie i nie jest wcisniete sprzeglo

A gdy słychać takie trrr to co to jest??

http://a.imageshack.us/img541/7055/repsolp186x50.jpg

Pełna oferta olejów REPSOL dla motoryzacji

tel.: 888 233 740

Opublikowano
to koło zamachowe dwumasowe do wymiany - koszt nowego okolo 1500zl a regenerowanego 600 i jeszcze robocizna :) zapomnialem napisac wczesniej, sorka :)
Opublikowano

No to będzie mnie to czekać:/

Takie trrr mam już od jakiś 20000km...

A można zamontować normalne koło?

http://a.imageshack.us/img541/7055/repsolp186x50.jpg

Pełna oferta olejów REPSOL dla motoryzacji

tel.: 888 233 740

Opublikowano

moteq - wkoncu normlany post :)......ja walcze z ludzmi ktorzy maja traume z gazem i puszczaja w eter takie pierdoly na ten temat.

Ja mialem pare bmw i we wszystkich mialem instalacje i w zadnychm problemu nie mialem...ba nawet w mrozy -25 c palilem na gazie od razu bez problemu bo czasami wachy braklo.... Na prawie 6 lat jazdy...mialem jeden strzal :D ale taki pierdolowaty ...i to przez swoja glupote. Poprostu jak sie dba o samochod i o gaz to jest wszystko Ok :). i oczywiscie jak sie samemu reguluje i zna swoj samochod...Pozdrawiam wszystkie zagazowane beemki :)....Jedyny samochod ktory chyba naprawde nie lubi gazu to jest Mercedes :/ co spotykam znajomych to maja problemy...ale tam chozi o to ze wtryski sa jakos inaczej skontruowane.....ps. Vanosem z plastikowym kolektorem na gazie zrobilem 180tys , bez gwizdkow i jakichs smiesznych urzadzen zwykly gaz na srube 1 gen....Zero problemow. - recepta na gaz = najlepsze kable , swiece , cewki , gaz = shell , bp . i sprawa inst. elektryczna bez jakis przebic , oporow i innych dziadostw :)....i oczywiscie najwazniejsze = umiejetne korzystanie z gazu i jego servisowanie czeste. filtry itp.

Niech gaz bedzie z wami.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano
a propos przebiegu w aucie ktore chcesz kupic na tablicy przy km jesli jest czerwona kropka tzn ze wlasciwy przebieg nie jest jednakowy z tym na zegarach warto tez zwrocic uwage na stan fotela kierowcy, pedaly i porownac z kilometrami w aucie o przebiegu 200000 nie beda one zurzyte praktycznie wogole
Opublikowano
a co do zalet :) , sama pojemoność silnika wskazuje na zalety , moc około 200KM , przyśpieszenie około 8sekund , no i te wersje silnikowe mają bogate wyposazenie , a jedynym minusem jest spalanie , i nie słuchaj bajek pt. "mi spala średnio 10L \100km" , trasa 9.5 - 10,5 normalna jazda to 13l a miasto hmm - wyprowadź się z miasta :P 15-17L .W sumie coś za coś , sam mam 3.5 litra pod maską i nie zamienie na mniejszy motor :lol:
Opublikowano
nie powiem ze nie bita bo takich nie ma w polsce :D .

są są

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
Wielkie dzieki Panowie. A co do gazu to sam nie jestem zwolennikiem przy tej marce, ale sekwencja ma dobre opinie widze. Ja mam 730 e32 ktora miala zalozona instalacje gazowa zwykla przez 4 lata i powiem jedno - rozjebala mi silnik a teraz musze go leczyc.

Opublikowano
rozjebala mi silnik a teraz musze go leczyc.

czy na prawdę tak ciężko jest uzywac normalnego słownictwa ?

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano

tak jak kolega wspomnial.. gazu sie nie boj tylko partactwa. BMW nie ma zadnnych rozwiazan konstrukcyjnych, ktore uniemozliwaja zalozenie LPG. To nie mercedres na K-jetronicu gdzie przy kazdym strzale pekaja talezyki na wtrysku.

Co do zuzycia to faktycznie, jak jest 200 tys to srodek musi byc ideal. Nawet jak siedzial jakis grubas to fotele nie moga byc wysiedziane. U mnie jest prawie 200 tys i poprzednia wlascicielka byla typowa bawarska gruba baba, ja sam tez nie jestem chudy i jest idealnie

Opublikowano

nie moge słuchać ludzi którzy nie posiadają gazu albo jeżdzą dieslem a tak są jemu przeciwni. Posiadam 3,5 l z gazem V gen. i bardzo sobie chwale, instalacja bezobsługowa, jak komuś nie powiem to nawet się nie zorientuje ze jest gaz.

Naprawde polecam.

------- /// M ---------
Opublikowano

A co do spalania kosmos to prawda, kupujac też mnie sprzedajacy zapewniał 14 litrów to max!! HAhahahah W trasie mozna zejść do 12-11 litrów ale miasto przy mojej nodze poniżej 20 l nie schodzi.

Pozdro

------- /// M ---------
Opublikowano

Witam

Mam e34 2.5 24v bez VANOS i zalozona sekwencje przez fachowcow a nie partaczy przejechalem 30 tys i wszystko dziala jak w zegarku! Napewno autko na benzynie pracuje inaczej , gaz to paliwo alternatywne, ale jazda na gazie nie sprawia zadnych problemow zadnych spadków mocy a przy prawie 200KM pod maska i tak pierwszy ruszasz ze skrzyzowania a jadac na stacje sie tylko smiejesz:)Spalanie to 13l przy ciezkiej nodze normalnie 11.5 a w trasie kolo 9.5 1. Kolega ma motor 3,5 i spalanie kolo 15 16l no ale roznica jest odczuwalna na pierwszych dwoch biegach ogladam tylko jego tylni zderzak a to tylko 18KM wiecej:)