Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jedyne co mi przychodzi do głowy to : allegro.pl

... używka niewiadomo jak długo pochodzi :?

... najlepiej kupić nowy, bądź zregenerować stary

w serwisach Boscha mają program gdzie oddaje się zużyte urządzenie a odbiera zregenerowane :cool2:

popytaj na stacjach Boscha np:

http://www.pezal.com.pl

marzenie : E34 M5

http://img266.imageshack.us/img266/9927/540podpisnj4.jpg

Opublikowano
pamiętam że jak zaczynałem czytać forum to ktoś akurat opisał jak samemu naprawił tę cewkę w tym wtrysku bo kosztuje 600-800 zł i nie koniecznie po kupieniu będzie lepszy od twojego (używany bo nowy ponoć ok. 1500zł)
  • 1 rok później...
Opublikowano
Ludzie POMOCY.

Kto wie gdzie można kupić używany wtrysk sterujący do 524 TD ???

jeżeli jeszcze ci potrzebny wtrysk sterujący i jesteś z okolic trójmiasta to w STRASZYNIE koło gdańska jest duży skład części używanych mają sporo,oczywiście jeżeli chcesz używke, a to są numery kontaktu z nimi; +48 510 730 520 lub +48 505 350 350.

Opublikowano
ja mialem ten sam problem - udalo mi sie go samemu naprawic - pisalem juz o tym na forum - jak co to pisz na gg 1469485 lub dzwon - pozdrawiam

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

w pierwszym lepszym serwisie diesla kupisz nowy wtrysk za 650 a max 700

pozdro

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
Hmm...

A ten wtrysk jest faktycznie nowy?

Widze że kolega podchodzi do nowych tańszych części bardzo podejrzliwie, a co za tym idzie pewnie zamienników też nie bierze pod uwage, a przecież niezawsze co drogie to dobre czasem warto poszukać.Ja osobiście dziś szukałem wtrysku sterującego i w serwisie bmw koszt nowego 850zł BOSHA tańszych akurat nie było, ale napewno są, niekupiłem więc szukam dalej czegoś tańszego, ale myśle że dostane nowy za ok.600zł lub kupie używany, ale w ostateczności. pozdrowionka.

Opublikowano

Nie chodzi o to że nie uznaję.

Jak przeczytałem jakie ludzie podają ceny za ten wtrysk i spojrzałem na allegro to trochę mnie to zastanowiło.

Tym bardziej ze czeka mnie również wymiana tego wtrysku to wolę się zawczasu zorientować w temacie.

Pozdrawiam.

PS Jeśli chodzi o zamienniki to nie mam nic przeciwko, sam często po nie sięgam :mrgreen:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie przecieka mozna to jakoś poprawić? Cieknie w miejscu gdzie jest skręcony. Przegoniłem auto i zaśmierdziało ropką. Pomocy co z tym zrobić. Tylko wymiana?
Opublikowano
wygląda na to że wystarczy go rozkrecić uszczelnić i na nowo poskładać. W moim przypadku ropa nie cieknie z pod plastiku lecz z miejsca połączenia wtrysku jego dołu z górą. Dzęki jutro spróbuje cos z tym zrobić
Opublikowano
no to lipa. Dziś wymontowałem wtrysk. Rozebrałem zgodnie z instrukcją zakupiłem silikon wysokotemperaturowy i złożyłem. Oczywiście poczekałem aż sobie zastygnie. Po pierwszej próbie wszystko oki zero wycieku. Jazda próbna ok nie leci ale jak przegniotłem troszkę autko to wtrysk znowy się osmarkał. Leje się jak ze psa :( No coż pewnie tylko pozostało zakupić nowy. W boschu za nówkę krzyknęli mi 1000zł :shock: No to podziękowałem. Na aukcji znalazłem oryginał BOSCH taki jak mój zgodny z numerami i kolorem wtyczki za 600zł. Pewnie nie ma sie co zastanawiać tylko zamawiać.
Opublikowano
Witam! Niedawno miałem ten sam problem z wtryskiem na wysokich obrotach sączyło się paliwko :? uszczelnianie nic nie pomogło, więc kupiłem na aukcji nowy właśnie za 600zł lecz ten wtrysk nie jest BOSCHA tylko jakiejś francuskiej firmy lecz niewiem jakiej, ale numer się zgadza i wtyczka też :P wymieniłem sam od tygodnia śmigam zero wycieków i dziwnych objawów.pozdrowionka :lol:
Opublikowano
a ja nie dałem za wygraną. Żywicą go potraktowałem i śmiga jak lala. Auto dostało po ogonie bardzo ostro w upalny miniony weekend i sucho jak na pustyni. Naprawa udana i 600zł zaoszczędzone.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
No to masz farta :cool2: tobie sie udało ja niestety na to nie wpadłem :mad2: i 600 stówek poszło :duh: ale za to zrobie tak ze starym bo może kiedyś sie przydać.Dzięki za momysł :clap: