Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ponownie prosba o pomoc nie wiem co to może być. Silnik M50 2.0 bez Vanosa. Drgania nieregularne wystepuja w pełnym zakresie obrotów na luzie. Im wolniejsze obroty tym drgania bardzej odczuwalne az telepie całym samochodem i odrobine falują obroty, nie ważne czy silnik ciepły czy zimny na gazie i na benzynie. Podmieniane przepływomierz, sonda, cewki, świece, komputer, filtry. Dolot, poduszki i iprzepustnica sprawdzone.... można tak w nieskończoność.
Opublikowano

a powiedz czy wstawiales jakies zastawki strzalowe w swoj piekny kolektorek plastikowy ? bo jak to poszukaj w nich przyczyny a jak nie to poszukaj jakiejs nieszczelnosci nawet w doprowadzeniu powietrza do kolektora.

ja to wyeliminowalem poprzez klej specjalistyczny :) rozwiazanie tymczasowe az uzbieram troszke na wymiane.

ale polecam sprawdzic szczelnosc kolektora najlepiej jakims sprywskiwaczem typu WD40 w miejscach podejrzanych

pozdro i zycze szybkiego powrotu do zdrowia:)

Opublikowano
a powiedz czy wstawiales jakies zastawki strzalowe w swoj piekny kolektorek plastikowy ? bo jak to poszukaj w nich przyczyny a jak nie to poszukaj jakiejs nieszczelnosci nawet w doprowadzeniu powietrza do kolektora.

ja to wyeliminowalem poprzez klej specjalistyczny :) rozwiazanie tymczasowe az uzbieram troszke na wymiane.

ale polecam sprawdzic szczelnosc kolektora najlepiej jakims sprywskiwaczem typu WD40 w miejscach podejrzanych

pozdro i zycze szybkiego powrotu do zdrowia:)

Gaz juz z desperacji tez wywaliłem więc kolektor jest taki jak fabryka dała. Co powduje WD40? jak trafie w nieszczelność to wzrosną obroty?

Opublikowano

jakim kolwiek "pryskadlem" ktore zawiera ciecz o dosc duzej gestosci powinienes wyczuc nieszczelnosc po natrafieniu wylacznie po obrotach to jst sekunda moze nawet nie innej pracy silnika a poza tym zobaczysz co robi podcisnienie z tym plynem

powodzenia o ile to jest to :)

Opublikowano
Witam, a czy mógłby mi ktoś powiedzieć co mże byc przyczyna drgań silnika ale tylko na luzie tzn. na P bp to automat jak mam samochód na D i stoje to jest ok drgać zaczyna jak wrzyce P(czyli na luzie) silnik 525 TDS