Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej już pisałem w innym temacie...

po wymianie klocków i tarcz z przodu nie gaśnie kontrolka klocków!!!

nie da się skasować przez odłączenie klem , kabelki nie uszkodzone czujnik w zbiorniczku płynu ok, z tyłu mam bębny bez czujników...a ta cholera dalej świeci!!!!

Opublikowano

Czesc

Musi byc gdzies przerwa w obwodzie,bo po zwrciu tych kabelkow ,powinna zgasnacA jak ci przeszkadza,to wyciagnij zegary i zlikwiduj zarowke :P i po klopocie,.

pozdrawiam

Opublikowano
w czujniku są 2 kabelki i jak je zewrzesz to kontrolka się powinna zapalić...bo normalnie to zwiera je tarcza jak dotknie czujnika...
Opublikowano
Dokładnie jeśli kolega kupił klocki bez możliwości przełożenia czujników ze starych lub stare sie nie nadawały trzeba złączył te dwa kabelki przy czujniku i powinno być ok. :D
Opublikowano

Najczestszym miejscem przerwania kabelka od klockow jest miejsce pod siedzeniem tylnim. Wyjmijcie sobie tylna kanape i tam beda 2 kabelki (jeden żółty drugi brązowy) zobaczcie czy czasem nie ma tam jakis przetarc lub czy poprostu nie sa zerwane. Ja i paru moich kumpli mielismy taki problem.

Problemy z kabelkami w przednich czujnikach sa malo prawdopodobne bo kabel odrazu idzie w gore i do komory silnika wiec tam przetarcie raczej nie wchodzi w gre.

Mozna jeszcze wejsc na kanał i popatrzec w tylnej czesci auta czy kabel od czujnika idzie do puszki i czy z puszki wchodzi cały do okolic bagaznika.

Opublikowano
w czujniku są 2 kabelki i jak je zewrzesz to kontrolka się powinna zapalić...bo normalnie to zwiera je tarcza jak dotknie czujnika...

Mylisz sie kolego. Czujnik przy starciu sie calkowicie rozwala. Poprostu pęka i PRZERYWA OBWÓD a nie go zamyka.

Opublikowano
no to by tłumaczyło moje i innych kłopociki!!! ale w takim układzie ten czujnik jest jednorazowy -jak zadziała to do śmieci...
Opublikowano
Umnie było to samo klocki zmieniłem nie raz i miałem już doczynienia z takim zjawiskiem w e 30 ale tam akurat był przeterty a tu nigdzie nic wszystko całe a sam czujnik niby tylko troszke przytarty. :roll: Rozwiązanie? kolega miał w rozbitym aucie w idealnym stanie wymieniłem i wszystko jest ok, także proponuje kupić nowy napewno się nie zmarnuje a będziesz miał po uciążliwym kłopocie i żarówce która razi po oczach :mrgreen: POZDRAWIAM