Skocz do zawartości

E36 silnik 2.0 i 2.5 - jakie różnice?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czym rożni sie jednostka napendowa od bmw e36 6 cylindrów 2litrowa a 2,5 czy idzie zwiekszyc moc w niewielkich kosztach 2 litrowej ???

Pozdrawiam MAWO

Opublikowano

czym sie rozni? hmm... ma np.:

:arrow: inna pojemnosc

:arrow: inna srednice cylindrow

:arrow: inny skok tloka

:arrow: inny stopien sprezania

to sa roznice dostrzegalne na pierwszy rzut oka.

moze lepiej od razu kupic wiekszy silnik zamiast "malym kosztem" zwiekszac moc 2,0?

Opublikowano
małym kosztem to można kupić 2,5 zamiast 2,0 na pewno będzie taniej i dłużej żyć będzie ja mam 2,0 i nie nażekam ale jak bym wtedy trafił ładną 2,5 to bym sie nawet nie zastanawiał niewiele droższy w zakupie (używka oczywiście) a i w utrzymaniu też a zawsze 42 kucyki pod maską więcej.
Opublikowano
Oto chodzi ze mam 2.0 juz kupiony i jedzie do mnie z bardzo malym przebiegiem 100tys po dziadku :), a pytam z ciekawosci czy idzie jakas moc tego silnika sprawdzic :)
Opublikowano

Wprowadź sobie w profil Twój samochód, będzie łatwiej odpowiadać itp. ...

Ciekawe, że wszystkimi samochodami jeżdzą dziadkowie, babcie i kobiety ..., szczególnie tymi w komisach ... :-) Ale to trochę OT.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

elo.

moje e-36 ma 57tys przebiegu :) oryginal !! rocznik 96 wiec dopiero co dotarty :)

mialem 2,0 a teraz 2,5 z tym ze m52 172KM i roznica jest i to DUZA!!!

a malym kosztem to raczej nic przy 2,0 nie zrobisz, kwoty sa takie ze lapiej bylo dolozyc i kupic odrazu 2,5.

pozdro

Opublikowano
Ma napewno 100tys bo mam po rodzinie z niemiec i jest udokumentowany stan, co mi sie w niej nie podoba to zderzaki, gdzie moge kupic od M3