Skocz do zawartości

brak revlimitera (odcięcia) w M40?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heh, gdzieś czytałem że w M40 odcina obroty przy 6200-6400 i raz na próbe na luzie przygazowałem i mi obrotek trochę poza skale zamachnął. Może jakbym dłużej go potrzymał to by go dopiero zdławiło do tych 6200-6400? Bo np. w VW T5 to ani na chwile nie dopuszcza do obrotów większych niż określone.

Może któryś z poprzednich właścicieli babrał w sterowniku? A może to przez LPG?

Opublikowano
na lpg nie ma odciecia mozesz krecic do urwania korbowodów :P
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Mylisz się moja instalacja odcina. To kwestia ustawienia.
Opublikowano
w mojej starej e 30 325 mogłem przekrecic obrotomierz jak bym chciał [w przenosni] chodziła chyba na instalce 1 gener ............ a tobie odcina czy czy masz wyzulone spalanie i poprostu brakuje ci gazu
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
Mylisz się moja instalacja odcina. To kwestia ustawienia.

To nie kwestia ustawienia tylko motronika. Odcina zapłon i wtryskiwacze.

Opublikowano
ehehe tu ty sie mylisz na lpg wtryskiwacze sa wył i pompka paliwa a odciecia nie ma bo specjalnie dzwoniłem do kolegi co ja odemnie kupił i dla pewnosci sie pytałem czy ma odciecie na lpg odciecie jest w instalce 3 generacji to wiem ale czy było w modelach nizej to teraz juz sam nie wiem :P
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
na lpg nie ma odciecia mozesz krecic do urwania korbowodów :P

Jak to nie ma, sam wpisywałem na kompie podczas kalibrowania na jakich ma mi odcinac i wtedy tez odcina. Sterownik STAG 300. Wiec bardzo popularny w polsce. Ktoś mógł sobie wpisac 9000 obr i oooo.

Opublikowano
nie miałem kompa w instalacji zbedny koszt chociaz jak nie masz nikogo na przegladzie to moze byc problem :)
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
No to sie nie dogadalismy :D Bo ja mam sekwencje. Co nie zmienia faktu że pierwszy raz słysze żeby ktos przekrecil silnik na gazie.
Opublikowano
w 2 gen, nie ma odcinki :) przykro mi.
Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
w 2 gen, nie ma odcinki :) przykro mi.

Akurat w twojej jest-a przynajmniej była chyba ze ktoś ci grzebał przy gazie,polegało to na odcięciu zapłonu(koło 7000 obr) a nie wtrysków bo w II gen.nie ma wtrysku gazu jak wiesz,do urzadzonka EMULATOR mój gaziarz dodał jakis moduł ktory odcina prad.pozdro