Skocz do zawartości

Osłony i odboje amortyzatorów. POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów zna jakiś sklep w Polsce gdzie można kupić osłony i odboje amortyzatorów na tył do BMW 520i?!?!?! :modlitwa: Obszukałem wszystko w moim mieście, obdzwoniłem wszystkich na allegro którzy mieli coś podobnego na aukcjach, niestety na przód owszem są natomiast na tył nie.

Proszę o jakieś namiary na jakiolwiek sklep.

Z góry dzieki pozdrawiam!

Opublikowano
jeśli nie chcesz kupić oryginału ja bym się niepie....lił i dopasował z czegoś o podobnej średnicy tłoczyska, na pewno błędu nie zrobisz, a lepsze to będzie rozwiązanie niż jeździć bez tego :mrgreen:

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
  • Autor
W tym ból że dzwoniłem już i do takich co mają niby uniwersalne osłony ale widze teraz ze pojawiła sie nowa aukcja wiec spróbuje.
Opublikowano

Arnold

napisz jaki bedzie final twoich poszukiwan.

Bo ja u siebie niedawno wymienialem spreyny z tylu i jak sie okazalo amorki sa jeszcze ze znaczkiem BMW a odboje to takie pruchno ze sie w palcach sypie, i w lipcu jak bede w pl tez bede musial wymienic.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Jaki bedzie finał okaże się w pon więc od razu napiszę o tym na forum! :wink: Dzwoniłem do gościa z allegro który podobno ma takie oslony i odboje. Amory ktore są teraz w buni mojego ojca to również orginały BMW, osłony i odboje także. Niestety zrobiły po polskich drogach 40 tys km i mają dość.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Co za ofiary pracują w tych sklepach - jak ja szukałem do swojej e36 też na tył nic nie mieli - dopiero jak przyniosłem im numery katalogowe to nagle okazało się że są....

Z tego co pamiętam to i odboje i osłony są pakowane po 2 sztuki - ale głowy za to nie dają.

Osłony:

Sachs na tył do e34 520i 24v - nr katalogowy sachs'a - 900 050.

Idz do sklepu i powiedz zeby poszukali dobrze w katalogach .

A tu mozesz sam sobie sprawdzić w katalogu:

http://webcat.sachs.de/%5Cpdfkatalog%5C0032dapkw_004X__Z.pdf -

Strona numer 52.

Odboje:

Firmy LEMFÖRDER - w sieci FOTA SA są dostępne pod numerem katalogowym: LEM 2196301 - Numer katalogowy lemfordera to prawdopodobnie: 33 53 131 481

Opublikowano
  • Autor

No i nareszcie są!!! mój mechanik sprowadził orginały BMW. 160 PLN za lomplet- osłona i odbój + 450 PLN za dwa amory KYB. Teraz moja Bunia znowu idzie po zakrętach jak po szynach :D :D :D

Dzieki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam!

Opublikowano
No i nareszcie są!!! mój mechanik sprowadził orginały BMW. 160 PLN za lomplet- osłona i odbój + 450 PLN za dwa amory KYB. Teraz moja Bunia znowu idzie po zakrętach jak po szynach :D :D :D

Dzieki za wszystkie odpowiedzi, pozdrawiam!

Sorki za off top (po czasie) ale ja kupiłem z KYB-ami ichniejsze odboje i osłony w cenie o lie mnie pamięć nie myli ok.~50PLN.

Na przyszłość więcej googlowania i spawdzić trzeba katalogi i oferty w necie, bo może mechanik trochę zarobił na tobie:(.

Wcześniej gdybym tu zajrzał dostałbyś maila z namiarami na firmę w której kupiłem (full zestaw był za nieco ponad400PLN). No ale może następnym razem się uda.

Pozdrówka

Pozdrawiam

Darek