Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie wiem czemu ale jadąc moją betką odczuwam lekkie zciąganie w lewo. ciśnienie w kołach odpada, jest dobre. jeśli ktoś wie coś na ten temat to prosze o radę
Opublikowano
Sprawdzałeś stan wypadkowy auta? Jak ja sprowadzałem swoją to mi znajomy mechanik powiedział, że jak ściąga na jakąś stronę to możliwe, że bryka była z tej strony bita. I faktycznie podczas jazdy testowej jedną ściągało i była wcześniej dość mocno rozbita.
Opublikowano

sprawdzales czy nie trzyma ktorys hamulec ? czy opony sa dobre , wahacze proste , silentblocki nie wybite ...

widzialaklem samochody po takich dzwonach ze nie bylo widac ze to samochod , a pozniej jezdzily prosto - wszystko zalezy od tego w jaki sposob samochod zostal naprawiony ...

Opublikowano
opony mam nowe cały układ hamulcowy z przodu i z tyłu wymieniłem na nowy miesiąc temu. no i geometria raczej jest ok bo mam całą historię serwisowa tegfo samochodu.zastanawiam sie czy to nie łozysko slizgowe w mcpersonie blokuje sie po skrecie w lewo
Opublikowano
no i geometria raczej jest ok bo mam całą historię serwisowa tegfo samochodu.

Nie bardzo kumam - co ma jedno do drugiego? Czasami geometria się może poprzestawiać jak się zaliczy dziurę, albo krawężnik, albo ktoś grzebał przy zawieszeniu.

Tak Ci ściąga od kiedy ją masz, czy tylko od pewnego czasu? Co było robione przed tym jak zaczął ściągać?

Anyway, w pierwszej kolejności pojechałbym na ustawienie geometrii, tak porządnie, czyli z pełnym zbiornikiem i dociążeniem auta (150kg bodajże), jak zaleca BMW.

Opublikowano
dzieje sie to odkad ja mam.czyli jakies 3 miesiace.we wrzesniu jade nim do polski wiec tam to zlikwiduje bo anglicy gówno sie znaja a kasuja straszne pieniadze