Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wczoraj ogladalem 320 w coupe,za calkiem spoko cene ,rocznik 2001z silnikiem 2.2 170 koni.tylko jest maly problem??otwierajac drzwi od pasazera szyba 5 centymetrow opada w dol,a gdy zamkne drzwi spowrotem to szyba wraca do swojej pozycji tzn.do gory i tak jest za kazdym razem.czy to tak ma byc???a jeszcze jedno ma uszkodzona klamke od kierowcy ile taka klamka moze kosztowac???prosze o pomoc!!! :?

BYLO E46 2.2 COUPE

JEST e91 320d M sport

http://imageshack.us/a/img716/6179/20120608055538.jpg

Opublikowano (edytowane)
Tak ma być. Inaczej mogła by Ci pęknąć przy trzaśnięciu drzwiami ;) Tylko 5 cm, to chyba trochę za dużo... Nie wiem może tak jest w E46, ale u mnie aż tyle się nie opuszcza ;) Edytowane przez dark c
Opublikowano
dzieki za szybka odpowiedz !!!! :cool2: a co z ta klamka ile moze kosztowac???

BYLO E46 2.2 COUPE

JEST e91 320d M sport

Opublikowano
poprawka masz racje 5cm. to za duzo podalem opuszcza sie gdzies 1.5-2cm sorki :oops:

BYLO E46 2.2 COUPE

JEST e91 320d M sport

Opublikowano

tak ma byc oczywiscie,

pozwole sobie odswiezyc bo rowniez mam pytanie z tym zwiazane

mianowicie czy drzwi w coupe zamykaja sie leciutko? wystarczy lekko je dotknac i same zatrzaskuja? bo u mnie z obu stron trzeba porzadnie trzasnac bo inaczej sie nie domykaja do konca.

mam jasna tapicerke na drzwiach od tylu tak wiec jest ona przetarta od uszczelek

czy to normalne? czy ktos zle spasowal drzwi..

Opublikowano
tak ma byc oczywiscie,

mianowicie czy drzwi w coupe zamykaja sie leciutko? wystarczy lekko je dotknac i same zatrzaskuja? bo u mnie z obu stron trzeba porzadnie trzasnac bo inaczej sie nie domykaja do konca.

mam jasna tapicerke na drzwiach od tylu tak wiec jest ona przetarta od uszczelek

czy to normalne? czy ktos zle spasowal drzwi..

Powinny sie leciutko zamykać (w e36 coupe widzialem) choć u mnie tez trzeba "przysolić" dość mocno. W moim przypadku najpewniej bedzie to wina bolców na zawiasach, bo sie wytarly i drzwi pewnie delikatnie opadly (nie wiem jak w e46, ale pewnie podobnie jest). sedany takich dolegliwości nie maja bo maja krótsze i lżejsze drzwi. 2 sprawa to wina zamkow. We wczesniejszym aucie tez trzeba bylo mocno trzaskac, kupilem zamek na szrocie i jak reka odjal.... :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak ma byc oczywiscie,

mianowicie czy drzwi w coupe zamykaja sie leciutko? wystarczy lekko je dotknac i same zatrzaskuja? ..

Zamykają się lekko, widać ktoś źle ustawił zamek. Po pierwsze nie może on ocierać o część w drzwiach, sprawdz czy na tym elemencie mocowanym na słupku nie ma rys. Po drugie ten element na słupku po poluzowanu śrub możesz wysunąć "na zewnątrz" auta, wtedy dzwi będa się lekko zamykać. Jak się boisz żeby nie pogorszyć sprawy, a czujesz się na siłach i masz cierpliwość żeby to ustawić to obrysuj obecne położenie mazakiem. W najgorszym wypadku wróczisz do starego ustawienia.

Pozdro.